Societat

medi ambient

L’AMB rep 249 peticions per tenir la T-Verda

Permet viatjar gratis al transport públic si es dona de baixa un vehicle contaminant

Un total de 249 residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han demanat en l’últim mes i mig la T-Verda metropolitana, una targeta que permet accedir gratuïtament al transport públic a les sis corones tarifàries durant tres anys a canvi de lliurar un cotxe antic contaminant i no comprar-ne un de nou, informa EFE.

El president de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, va explicar ahir que “la retirada d’aquests 250 vehicles que es donaran de baixa equival a la retirada de 5.000 vehicles nous a efectes de contaminació”. La iniciativa va arrencar el 2 d’octubre amb l’obertura del període d’inscripció.

La majoria dels vehicles que han estat donats de baixa eren cotxes de gasolina matriculats abans de l’any 2000, i més de la meitat dels sol·licitants tenen més de 50 anys. Les peticions han arribat des d’una vintena de poblacions, entre les quals destaca Barcelona, amb 138 sol·licituds. Un total de 25 beneficiaris han cedit l’ús de la T-Verda a un familiar, una opció prevista per la normativa.

Per poder obtenir la targeta, cal estar empadronat en un dels 36 municipis metropolitans, donar de baixa un vehicle contaminant i comprometre’s a no adquirir-ne un de nou en els següents tres anys, així com provar que no se n’ha comprat un en els sis mesos anteriors.

A partir del dia 1 de desembre, els vehicles sense etiqueta ambiental –és a dir, els més contaminants– que circulin per la zona de baixes emissions de Barcelona quan ho tinguin prohibit per episodis de contaminació podran ser multats amb 100 euros. Cada cop que la Generalitat activi un d’aquests episodis, l’Ajuntament de Barcelona activarà un dispositiu especial amb un reforç de 48 patrulles de la Guàrdia Urbana que s’emplaçaran majoritàriament a les rondes i que es dedicaran a controlar que es respecti el vet als vehicles contaminants.

D’altra banda, la Generalitat va activar ahir un avís preventiu per contaminació, la fase prèvia a decretar un eventual episodi de contaminació com els que a partir del mes que ve implicaran les restriccions esmentades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt