Societat

Municipal

La bicicleta centra una campanya de mobilitat a Banyoles

Dissabte s’obrirà, a tall de prova, un carril bici al passeig de la Indústria, pensant a implantar-lo l’any que ve

Després d’uns quants anys en què la Setmana de la Mobilitat ha passat desapercebuda a Banyoles, l’Ajuntament ha preparat per als pròxims dies una programació d’activitats a fi de conscienciar els ciutadans dels bons hàbits a l’hora de transitar per la via pública, de manera especial si es fa amb bicicleta. El programa ha estat consensuat entre tots els grups polítics del consistori, una circumstància poc habitual a Banyoles que en bona part es deu a l’acord entre l’equip de govern (CiU) i el principal partit de l’oposició (JpB-ERC) quan aquest va donar suport als darrers pressupostos. Divendres, en col·laboració amb l’Escola de Natura, es farà un taller per aprendre a construir peces reflectores per a ciclistes. L’activitat principal, però, serà un circuit de trànsit que s’instal·larà dissabte al matí a la plaça de les Rodes, destinat a aprendre a circular correctament amb bicicleta. Allà mateix s’explicarà com es fa un marcatge de bicis, a fi que, en cas de robatori, la policia disposi d’una informació valuosa per identificar el vehicle. Al mateix recinte es podran escriure en uns plafons suggeriments relatius a l’ús de la bicicleta a la ciutat.

També dissabte s’habilitarà un carril per a bicicletes al passeig de la Indústria. Serà una prova de cara al previst condicionament d’un carril bici permanent en aquesta via, aprofitant la reforma urbanística que s’hi vol executar l’any vinent.

D’altra banda, en la mateixa jornada hi haurà una competició per esbrinar quin és el millor mètode per desplaçar-se entre dos punts de la ciutat. Es mirarà qui tarda menys a fer el trajecte: un ciclista, un motorista, un conductor de cotxe... Entre els participants hi haurà regidors.

Paral·lelament, s’han distribuït per totes les llars uns fullets amb consells bàsics en matèria de seguretat i convivència entre els ciclistes i els altres usuaris de la via pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona