Societat

policial

Desallotgen i enderroquen la principal casa ocupa de Lleida

Els Mossos d’Esquadra van fer fora ahir al matí els joves que es trobaven al CSO La Chispa i les màquines excavadores van enderrocar l’edifici

Feia deu anys que estava obert i tenia el suport de grups llibertaris i la CGT

Una quinzena de furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra es van presentar ahir al matí al centre social ocupat (CSO) La Chispa, situat a la partida d’Alpicat de l’Horta de Lleida, per desallotjar-lo. Posteriorment, una empresa de demolicions va procedir a enderrocar-lo.

La policia es va presentar al centre per fer complir l’ordre de desallotjament dictada per un jutjat de Lleida. En aquell moment hi havia cinc persones a dins, segons han explicat fonts del col·lectiu ocupa, que van ser obligades a recollir els objectes de valor que hi tinguessin i a abandonar l’edifici de manera immediata. Segons fonts del grup, els agents no els van voler ensenyar l’ordre de desallotjament. Eren conscients, això sí, que des del dia 30 d’octubre el jutge que ha instruït la denúncia de la societat propietària, UA SL, havia dictat l’ordre i que aquesta es podia produir en qualsevol moment.

Al lloc s’hi van presentar una vintena de persones en defensa del centre social ocupat. S’hi van produir situacions tenses, ja que també s’hi havia desplaçat una empresa d’enderrocs per tal de tirar a terra la casa un cop desallotjada. Dos joves van pujar a l’excavadora per intentar impedir el seu treball. També hi va haver empentes i tensió verbal amb la línia de protecció policial que impedia als concentrats acostar-se a la casa. No hi va haver càrregues, però la policia va identificar alguns dels manifestants.

Al lloc també s’hi van traslladar membres d’una protectora d’animals, ja que els membres del col·lectiu ocupa havien advertit que dins del recinte hi havia un petit corral amb alguns animals que no havien desallotjat.

Finalment, a partir de les deu del matí van començar les tasques d’enderroc, i al migdia la casa havia desaparegut. Això va indignar encara més els membres del col·lectiu ocupa, ja que el propietari havia reclamat durant el judici als ocupes el cost dels suposats danys a la façana, ara enderrocada.

El CSO La Chispa havia estat una antiga casa de camp de l’Horta que va ser comprada per un milió d’euros per l’empresari Antonio García Cervera, propietari d’UA SL, uns anys abans de la requalificació de la zona com a edificable. Va ser ocupada el desembre del 2007 i tenia el suport de l’Assemblea Llibertària de Lleida i la CGT de Ponent. Des del 30 d’octubre mig centenar de joves s’havien coordinat per mantenir-la habitada en tot moment, dia i nit, a causa de l’imminent desallotjament.

LA DATA

19.12.07
aquell dia
un grup de joves va ocupar la casa i va crear el CSO La Chispa. El mes vinent el centre hauria fet deu anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera