Societat

municipal

llums de nadal

Colau encén els llums de Nadal amb un homenatge a les víctimes del 17-A

El consistori també il·luminarà amb llum groga una trentena de fonts municipals en record dels exconsellers i líders independentistes empresonats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va aixecar ahir el teló de l’enllumenat nadalenc connectant un simbòlic endoll gegant en el marc d’un espectacle musical a la rambla de Santa Mònica dissenyat en recordatori i homenatge a les víctimes dels atacs terroristes del 17 d’agost i a la resposta ciutadana que es va donar als atemptats. D’aquí que el lloc triat per a l’acte inaugural fos aquest cop la Rambla, on van perdre la vida 14 de les 16 víctimes mortals, i on van resultar ferides més d’un centenar de persones.

Enguany, són quasi 400 els trams de carrer enllumenats, que sumen prop de 100 km lineals. El consistori hi ha destinat subvencions als eixos comercials per valor de 860.000 euros. Els llums s’encendran cada dia a les 18.30 i de diumenge a dijous s’apagaran a les 23.00, mentre que divendres i dissabtes duraran fins a la una, i les nits dels dies 24, 25 i 31 de desembre i del 5 de gener, fins a les dues de la matinada.

Les connotacions simbòliques de l’enllumenat nadalenc s’estenen també a un altre assumpte. A petició del PDeCAT, el consistori va aprovar la setmana passada il·luminar amb llum groga fonts públiques i façanes d’edificis municipals per reclamar l’alliberament dels exconsellers i líders independentistes empresonats. La previsió era iniciar aquest enllumenat reivindicatiu ahir mateix, coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal, però ara la previsió és fer-ho avui, perquè va ser ahir mateix que el govern municipal d’Ada Colau va tancar amb els grups que van avalar la iniciativa (a més dels exconvergents i BComú, ho van fer ERC, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy) l’acord sobre la forma d’implementar-la. El consistori il·luminarà una trentena de fonts, entre les quals, la font Màgica de Montjuïc (i les cascades de l’avinguda Maria Cristina), les fonts Bessones de la plaça Catalunya, la font del passeig de Gràcia, la de rambla Catalunya o les sis del Palau de Pedralbes. L’acord per l’enllumenat de façanes encara està per concretar, segons van explicar fonts del PDeCAT.

Dos pessebres

Aquest Nadal barceloní tindrà la particularitat de comptar amb dos pessebres: el de la plaça de Sant Jaume, visitable des d’avui, i que és obra de Jordi Darder i està integrat per 25 figures fetes en planxes de metacrilat, i un altre d’estètica més tradicional, organitzat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona i que romandrà instal·lat al pati del Museu Frederic Marès fins el 2 de febrer. A la plaça de Sant Jaume també s’hi instal·larà un arbre de Nadal decorat per l’artista floral Xavier Lloveras.

Poques més novetats presenta la tercera campanya nadalenca del govern d’Ada Colau, que manté les característiques de les dues anteriors. La plaça Catalunya tornarà a acollir espectacles, activitats i la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que arriba a la tercera edició. Es reforcen, això sí, tant les activitats als barris com les campanyes de promoció del comerç de proximitat. Per exemple, amb una prova pilot en forma de concurs per decorar una desena d’aparadors a base de llums nadalencs, que se suma al concurs d’aparadors de Nadal que ja fa tres anys que se celebra.

El Cap d’Any tornarà a celebrar-se a l’avinguda Maria Cristina, on l’espectacle estarà dirigit per l’artista Miquel Setó, amb una banda sonora original escrita i interpretada per Eslàstica i un sistema de so envoltant que s’usa per primer cop en un espectacle a cel obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva