Societat

SUCCESSOS

Desmantellats tres ’narcopisos’ del Raval

Un total de sis persones són detingudes per tràfic de drogues

L’operació conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana culmina una investigació de sis mesos

Els Mossos d’Esquadra han realitzat aquesta nit de dimecres a dijous un operatiu conjunt amb la Guàrdia Urbana contra el tràfic de drogues al centre de Barcelona. La policia ha entrat a tres pisos i un local del barri del Raval i ha detingut 6 persones.

Agents dels dos cossos policials han intervingut a dos pisos del número 9 del carrer de l’Om i un tercer al número 7 del carrer Sant Bertran.

El triple dispositiu ha finalitzat al voltant de les tres de la matinada d’aquest dijous amb la detenció de sis persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents. A l’interior dels pisos s’han decomissat més de 13.000 euros i diverses quantitats de substàncies estupefaents.

La investigació que ha culminat amb el desmantellament d’aquests 3 punts de venda de substàncies estupefaents es va iniciar fa 6 mesos amb un dispositiu de vigilàncies i seguiments per tal de poder comprovar i recollir el màxim d’indicis per certificar que s’estava cometent tràfic de substàncies estupefaents en aquests punts.

Una de pisos clausurats

Els veïns del Raval fa mesos que denuncien de la proliferació de punts de compravenda de droga en pisos de la zona, que xifren en una seixantena. Al setembre ja van organitzar una manifestació de protesta per l’agreujament de la situació.

Segons la policia, des de principis d’any s’han clausurat més d’una trentena dels anomenats narcopisos situats al Raval i s’ha detingut 41 persones.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana tenen obertes més investigacions a l’entorn d’altres pisos des d’on s’estaria traficant amb drogues, de manera que no es descarten properes detencions.

A més, els cossos de seguretat han reforçat les accions de prevenció i dissuasió amb increment de patrulles uniformades a la zona. També han incrementat les accions relacionals i de devolució de la informació al veïnat i al teixit associatiu. Així mateix, s’ha intensificat la pro activitat i relació amb jutjats per conscienciar de les problemàtiques associades, molèsties provocades i necessitat d’accelerar algunes investigacions.

Per incrementar l’eficàcia de les actuacions policials, s’ha implementat un protocol de coordinació per agilitzar el tapiat de pisos intervinguts per evitar noves ocupacions. En aquest sentit, les autoritats es posen en contacte amb la propietat perquè realitzin el tapiat o per aconseguir el seu permís per fer-ho subsidiàriament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva