Societat

Municipal

El nou CDA de Figueres dobla l’espai destinat a magatzem

Continua en obres, tot i que havia d’estar fet a l’octubre, i ara sembla que, juntament amb les dependències noves de serveis socials, podrà estar a punt al gener

El nou centre de distribució d’aliments (CDA) de Figueres doblarà la capacitat actual tant pel que fa a emmagatzematge de productes com en l’àmbit de l’atenció a les persones. Les obres de rehabilitació de les dues plantes, amb una superfície total de 1.000 metres quadrats, van avançant tot i que amb retard –a l’estiu es preveia que a l’octubre estaria acabat– i sembla que finalment al mes de gener podrà estar a punt.

Ahir l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va fer una visita als dos espais, acompanyada de diversos mitjans de comunicació, i es va poder comprovar que encara queden algunes setmanes per completar els treballs.

L’equipament disposarà d’una bugaderia i una zona d’oficines. Els diferents serveis es distribuiran al llarg d’uns 500 metres quadrats de la planta baixa, que té l’entrada pel carrer Escoles. A la planta superior i amb l’entrada pel carrer Sant Pau hi haurà les noves dependències dels serveis socials, que permetran unificar les oficines d’atenció a les persones –ara repartides en diferents locals de la ciutat– en un sol espai.

L’equipament serà gestionat per Càritas, que ja es fa càrrec de les instal·lacions que ara hi ha en funcionament al carrer Clerch i Nicolau. En espera de tancar les dades d’aquest any, durant el 2016 el CDA va atendre 1.697 famílies, que representen 4.966 persones beneficiades pels serveis, i va fer 23.401 intervencions, segons dades facilitades per ACN.

Felip destacava durant la visita que la inauguració d’aquests dos espais d’atenció a les persones sumarà voluntats per convertir l’entorn al voltant de la plaça Triangular i els carrers Sant Pau i Escoles en una “autèntica zona de serveis”.

La construcció del CDA tenia un termini d’execució d’uns quatre mesos, de manera que s’esperava que a la tardor les instal·lacions estiguessin a punt.

Les dues plantes que pròximament seran reformades havien estat la seu de l’antic bingo i han estat acompanyades de polèmica des de l’any 2010, quan es van llogar, amb opció de compra. L’acceleració per donar ús a aquestes instal·lacions, que tenen una superfície total d’uns 1.000 metres quadrats, es va produir a començament de l’any 2016, quan es va posar el projecte de reforma sobre la taula.

El local del carrer Sant Pau, 39, va estar llogat per l’Ajuntament des del 2010 –operació feta en l’època de Santi Vila– fins al 2015, que es va comprar. En tot aquest temps l’Ajuntament va pagar 266.999 euros que es van restar del preu de compra del local, que s’havia estipulat en 620.000 euros. El pagament de la part restant al propietari es va acordar que es faria a final del 2015 –uns 200.000 euros– i l’any 2016–153.736 euros–. En el període de lloguer no es va fer cap ús de l’edifici, cosa que va rebre fortes crítiques de part de l’oposició.

LA XIFRA

1.000
metres quadrats
és la superfície aproximada de les dues plantes on hi haurà el CDA i Benestar Social.

LA DATA

Abril 2016
Inici dels treballs.
Els treballs de rehabilitació del local del carrer Sant Pau van començar a la primavera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós