Societat

DAVID SANCES

PRESIDENT DE l'entitat sociocultural FEM A QUART

“Fent millors persones contribuïm a fer un poble millor”

L’esport ha fet de canal de transmissió dels valors de la cultura de l’esforç, del compartir i del ser solidari d’aquesta entitat que pretén tombar l’estigma que Quart és només un poble dormitori

D’on va sorgir la idea de crear l’entitat?
Neix perquè a Quart hi faltava un nexe entre les persones que hi vivim i que ens agrada fer activitats d’allò més variades. Volem que Quart sigui molt més que un poble dormitori. No pot ser que essent pocs al municipi, i molts que compartim aficions, que entre nosaltres ni ens coneguem.
Què té Quart?
És un poble tranquil, que està molt ben comunicat, a prop de Girona i on no passa mai res. És un privilegi viure-hi. Tenim les Gavarres, les vies verdes, està envoltat de natura, boscos i molts racons per descobrir.
Des del 2014 que vau plantar la llavor, ja es recullen els fruits?
Un dels motius pels quals hi continuem invertint hores és la bona acollida que hem tingut. Ara la gent es coneix més i s’ha generat més bon ambient. De fet, l’etiqueta que fem servir a les xarxes socials és #Quartmola.
Quines activitats organitzeu?
Intentem d’organitzar-ne per tot tipus de gent. Des dels més petits de la casa a n’amunt, tots aquells que s’estimen el poble.
Aquesta iniciativa neix principalment de l’esport?
A mi m’agrada molt l’esport, i quan va néixer l’entitat volia enfocar-la cap aquí. Però si volíem incloure-hi diferents perfils de gent, doncs havíem de fer activitats més enllà de l’esport. Així doncs, vam començar activitats de tota mena i per a totes les edats: cursos de cuina, costura, tallers per a nens... de tot una mica. El que sí que ha fet l’esport és de canal per fer arribar els nostres valors com a entitat.
I quins són aquests valors?
La cultura de l’esforç, el sacrifici, el compartir, el ser solidari, etc. L’esport ens ha ajudat molt a canalitzar-los.
Avui feu un acte destacat.
Fem un concurs d’Arròs Solidari per a La Marató de TV3. Per a aquells que s’hi hagin inscrit, el punt de trobada és el local social de Quart a un quart d’onze. Qui hi vulgui col·laborar, però formant part del jurat, cal passar-s’hi a la una del migdia, comprar un tiquet de jurat (5 euros) i provar tots els arrossos. Cap a les dues, i al preu de 8 euros pel plat més pa, hi ha prevista una arrossada popular. Tota l’activitat es fa solidàriament i en benefici de La Marató de TV3.
D’aquí a final d’any, què hi ha previst?
Fa pocs dies vam col·laborar en el Gran Recapte d’Aliments i acabarem l’any amb la Sant Silvestre. Aquest any, com que el 31 de desembre cau en diumenge, doncs la fem al matí (9.30 h) i així després la gent ja té tot el dia per preparar-se per celebrar el Cap d’Any.
Quants sou a l’entitat?
Som una desena de persones que, com en tota associació, acaba estirant el carro. Però el que hem intentat des d’un primer moment és que no siguem quatre que decidim les coses, sinó tot el contrari. Volem que sigui obert a tothom. Un pot proposar, i entre tots col·laborem perquè es pugui tirar endavant. Amb això aconseguim que la gent se senti partícip. És la filosofia d’estar en una associació no només pel que organitzen, sinó també perquè tothom pot aportar el seu granet de sorra i les seves iniciatives.
L’entitat ha rebut fins i tot algun guardó.
Fem a Quart va rebre un premi dels guardons en l’Esport Català 2016 com a millor patrocini i mecenatge per l’organització de l’Oncotrail, en què vam aconseguir moure vuit equips. Mig poble es va implicar per aconseguir recaptar diners de la forma més original possible. En la nostra candidatura vam plasmar per escrit tot allò que hem anat fent durant aquests anys i els valors que hem anat transmetent a través de l’entitat. Estem molt satisfets sobretot pel nivell dels participants. Al setembre també vam rebre un premi de la Diputació de Girona com a millor projecte esportiu i social.
Cal ser de Quart per formar part de l’entitat?
Està obert a tothom. És una de les coses que ens fan ser diferents d’altres entitats semblants. Les activitats, a més, estan enfocades a tothom, tant si són socis com si no ho són.
Per què està tan de moda l’esport? I sobretot el ‘running’?
Per què córrer? Doncs després de descartar totalment de fer-ho per preparar les olimpíades, el que motiva és un sentiment més profund. Després de superar aquell moment de mandra de sortir a córrer, quan ja hi ets t’adones de com n’és de bonic Quart. Veus aquell camí, aquell corriol, aquell turonet on no has arribat mai... Descobreixes un entorn. A més, quan acabes tens aquella satisfacció personal d’haver-te superat, de fer quelcom saludable, i arribes a casa amb una energia positiva i vital, i això la família i l’entorn ho noten. Doncs aquesta motivació es multiplica per deu quan ho comparteixes amb la gent. I tota aquesta gent quan arriba a casa, també transmet aquest bon ambient. Així, amb l’entitat complim amb l’objectiu que ens hem marcat: fent millors persones, millors famílies, contribuïm a fer un poble millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC