Societat

ALBA GARCÍA

TÈCNICA RESPONSABLE DE LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES DE LA CREU ROJA

“Les joguines són importants perquè també transmeten valors”

La Creu Roja organitza com cada any, i també a Mataró, la campanya solidària de recollida de joguines per repartir-les a tots els infants perquè cap d’ells se’n quedi sense aquestes festes

Com ha anat la campanya de recollida de joguines d’enguany?
Ha funcionat molt bé. Les empreses i entitats que col·laboren amb nosaltres s’estan portant molt bé i ens estan arribant moltes joguines. Sí que és veritat que està augmentant el nombre de persones a les quals entregarem una joguina, i esperem arribar a tothom. La iniciativa, però, està funcionant molt bé.
Quan va començar aquesta iniciativa?
A Mataró va començar al 1985. Es porta a terme des de la Creu Roja Joventut, la provincial, i es fa a diferents assemblees de tot Catalunya.
A quantes persones es vol arribar?
Comptem poder arribar amb tota seguretat a uns 900 infants, aproximadament, en aquesta edició. Les joguines recollides a Mataró es repartiran entre els infants de la ciutat que les necessitin.
Per quin procés passen les joguines entregades a la Creu Roja?
Depèn. Si venen dels centres de distribució o d’entitats i empreses que hi col·laboren primer hem de fer un pas previ que és classificar-les. Hi ha vegades que ens n’arriben que no estan en bon estat i també s’han de classificar. Les dividim en funció de l’edat dels infants als quals van destinades.
Què ha de fer algú que vulgui col·laborar amb aquesta iniciativa?
Si vol, i ho agrairíem molt, oferir el seu temps. La veritat és que per portar a terme aquesta campanya necessitem moltes mans, però sempre en fan falta més. Després, si algú vol col·laborar donant la seva joguina també serà molt benvinguda.
Deuen afrontar aquesta campanya amb un gran nombre de voluntaris.
Sí, perquè no només és el fet d’entregar els obsequis. També hi ha molta feina a l’hora d’introduir les dades de les persones o distribuir-les a les hores d’entrega. A més també hi ha tot el reguitzell d’activitats que acompanyen la iniciativa. Per tant, necessitem moltes persones per poder-ho materialitzar tot. Només per a aquesta campanya comptem mobilitzar al voltant d’unes 15 persones.
Quins requisits han de complir les joguines que es donen a la Creu Roja?
La campanya també té una vessant educativa. Sempre demanem que les joguines que ens entreguin siguin no sexistes, no bèl·liques i que siguin noves, perquè, d’una banda, no creiem que hi hagi quitxalla de primera i de segona i també perquè necessitem que aquest material compleixi tots els requisits de seguretat.
A més, també compten amb establiments col·laboradors i activitats complementàries per a aquesta campanya.
Sí. L’entitat esportiva Laru sempre participa amb nosaltres amb un cap de setmana esportiu. A més, Sabor Andaluz també organitza un festival de flamenc. El dia 26 farem un partit solidari en què també hi col·labora el Club Esportiu Mataró. Pel que fa a establiments o empreses col·laboradores, comptem amb Divercastillo, International House, el Col·legi d’Advocats, Aigües de Mataró i un llarg etcètera.
Com i quan es reparteixen aquestes joguines?
Habitualment la setmana prèvia a Nadal, tot i que les persones que ho vulguin també poden fer els seus donatius per Reis. Si el repartiment es fa durant aquestes dates també és més fàcil poder tenir voluntaris per a aquesta campanya. Les joguines les entreguem durant el matí i la tarda aquí, a la seu de la Creu Roja de Mataró.
Han notat un augment en els darrers anys de nens que necessiten aquesta iniciativa?
La veritat és que sí. L’any passat teníem aproximadament uns 570 infants als quals vam repartir joguines. Aquest any comptem haver d’arribar a unes 900 persones com a mínim. Per tant, els números sí que han augmentat.
L’esperança és poder deixar de fer aquesta campanya algun dia?
Sí. Tant de bo es pugui deixar de fer algun dia i que tothom pugui tenir la seva joguina per aquestes festes. Encara que no ho sembli les joguines són importants perquè també transmeten valors i ajuden els infants a desenvolupar-se. El desig és que algun dia ja no calguin campanyes d’aquest tipus.
La solidaritat és el millor regal de la societat per les festes de Nadal?
Penso que sí. I a més durant aquests dies previs a les festes nadalenques es nota molt que la gent té moltes ganes de col·laborar i que vol fer coses. Venen perquè volen fer-se voluntaris, i per nosaltres és perfecte que per aquestes dates la gent es sensibilitzi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona