Societat

Tripliquen el nombre de serveis a domicili a Arbúcies

L’abril del 2015 l’Ajuntament oferia 310 hores mensuals d’atenció als veïns que ho necessitaven i al novembre ha arribat al miler

Des de principis d’any ajuden la gent gran en les feines de neteja

L’Ajuntament d’Arbúcies ha triplicat el nombre de serveis a domicili des que presta el servei d’atenció domiciliària (SAD) de manera directa. Si l’abril del 2015 oferia 310 hores al mes als veïns que ho necessitaven, el mes de novembre s’ha tancat amb més de 1.000 hores, detalla el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron (Entesa-IdSelva).

A Arbúcies, l’àrea de serveis socials s’endú al voltant del 20% del pressupost municipal en inversió, indica l’edil. Després d’haver arribat a un acord amb el Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament va assumir el SAD i, des del gener del 2016, ja duu les regnes administratives del servei junt a la cooperativa Trafad.

Les hores de SAD municipal són un cop de mà per a 36 veïns del municipi, que reben “cures, control de medicació, ajut per als desplaçaments o suport en la higiene personal”. “Són qüestions del dia a dia que donen qualitat de vida”, assenyala Salmeron.

Des del mes de gener, a més, el SAD ha incorporat feines de neteja a domicili. Ja han ofert 576 hores a persones que, ja sigui per raons de dependència o no, no es veuen amb cor de fer el manteniment de la casa.

La col·laboració amb Trafad és una de les moltes accions de “l’aposta per l’economia social i cooperativa” de l’Ajuntament. També hi ha acords subscrits amb la banda ètica Fiare. D’aquí a unes setmanes, els veïns podran pagar en un compte municipal de la banca rebuts de cursets d’educació i d’activitats esportives.

Altres cooperatives

L’Ajuntament també té acords amb Som Energia per lluitar contra la pobresa energètica i amb Coop 57 per a projectes cooperatius. Amb Som Energia, el consistori intercedeix amb la companyia i evita el tall del servei i, segons els casos, hi ha un copagament municipal i de la família.

LA XIFRA

36
persones
d’Arbúcies es beneficien del servei d’atenció domiciliària (SAD), que gestionen el consistori i Trafad.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós