Societat

Millores als “pisos del butà” de Caldes

L’Ajuntament ha invertit 20.900 euros a asfaltar-hi carrers i actuarà en les finques

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha començat a fer obres de millora al grup d’habitatges de Nostra Senyora de la Llum, coneguts popularment com els “pisos del butà”. El consistori ha asfaltat els carrers del veïnat, ha fet treballs de poda i ha enretirat alguns elements de la façana que podien ser perillosos, explica l’alcalde, Salvador Balliu (CiU).

Pel 2018, hi ha prevista una actuació per intentar corregir els problemes a l’interior d’una cinquantena d’habitatges, repartits en tres blocs que tenen aluminosi; n’hi ha un altre que és nou i que no té defectes. Una inspecció ocular recent de tècnics de l’Ajuntament de Caldes ha permès comprovar les deficiències dels immobles. S’ha fet una inspecció en el “80% dels pisos que estan en mal estat”, diu Balliu.

El consistori ha estat en contacte amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat. Els seus responsables van visitar Caldes fa uns mesos, i el govern presentarà a l’Ajuntament el diagnòstic de l’estat de les finques Nostra Senyora de la Llum el 18 de gener, segons han acordat les dues parts.

Ajut a la rehabilitació

La Generalitat proposarà una rehabilitació dels “pisos del butà” “que beneficiaria els veïns”, afirma l’alcalde. El govern podria concedir subvencions als veïns que vulguin pal·liar problemes d’humitats dins del seu immoble i que en algun cas afecten les bigues del sostre. De moment, l’Ajuntament ha asfaltat els carrers dels pisos Nostra Senyora de la Llum. Els treballs, valorats en 20.975,65 euros, han anat a càrrec d’Aglomerats Girona SL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia