Societat

Territori

Endesa tanca l’accés a la presa de Susqueda i els alcaldes ho qüestionen

L’empresa elèctrica ho ha fet per evitar imprudències dels visitants, però els batlles de Susqueda i Osor creuen que desllueix la visita i volen una alternativa

Endesa ha col·locat una tanca metàl·lica a banda i banda de la passarel·la de la presa de Susqueda per impedir l’accés dels visitants i evitar possibles imprudències, després d’haver comprovat que la instal·lació s’havia convertit en un punt d’atracció per a persones que graven vídeos mentre fan salts o acrobàcies arriscades i ho comparteixen a les xarxes socials. La decisió d’Endesa ha estat criticada pels alcaldes de Susqueda i Osor, que qüestionen l’efectivitat de la mesura i creuen que desllueix la visita, ja que un dels principals atractius per als visitants és travessar la passarel·la. Tenen previst reunir-se la setmana que ve amb la companyia –que és la propietària de la instal·lació– per intentar buscar una alternativa.

Fonts d’Endesa han explicat que s’ha decidit tancar l’accés com a mesura de seguretat i que ja fa temps que hi estaven treballant. Han col·locat una tanca metàl·lica a cada banda de la passarel·la, acompanyada de cartells que informen que està prohibit el pas. Alguns visitants se’n sorprenien ahir al matí. “No sabia que no es podia passar, és un lloc on ens agrada molt venir”, deia un veí de Girona, acompanyat pel seu fill.

Opinió dels alcaldes

Tampoc des dels ajuntaments de la zona es veu amb bons ulls la mesura, tot i que admeten que la presa és propietat d’Endesa i que estan en el seu dret. L’alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas, es pregunta si realment creuen que dissuadirà els visitants imprudents que vulguin fer-s’hi imatges. Reconeix que Endesa els va informar per escrit de la mesura al novembre, però afirma que no es pensava que “fos tan immediat”. En aquest sentit, recorda que el 22 de gener es presentarà la programació per celebrar els 50 anys de l’embassament i assenyala que passejar per la passarel·la hauria estat una bona experiència per a aquells que encara no ho han fet. Per Viñolas, això desllueix la visita i ho considera una “nota negativa” per a tota la comarca i la zona del Ter Brugent.

A Osor, el municipi on està instal·lada la presa, tampoc els sembla bé. El seu alcalde, Joan Pla, retreu a la companyia no haver-los informat prèviament, som sí que han fet amb Susqueda. El batlle comprèn que es faci per seguretat, però creu que es podria haver buscat una altra manera. A més, considera que la tanca és baixa i que hi poden haver persones que optin per saltar-la o rodejar-la, amb el risc que això comporta.

Dues rutes afectades

D’altra banda, aquest tancament afecta directament dues rutes de senderisme que passen justament per la passarel·la. Es tracta d’una ruta GR que ve des de Tossa de Mar i el PR 222 des de Sant Benet del Far. Ara els que vulguin fer aquestes rutes hauran de caminar 4 km més per buscar el camí alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró