Societat

Estat espanyol

Zoido compareixerà al Congrés per explicar el caos a l’AP-6

Ningú vol assumir les responsabilitats del col·lapse circulatori que es va produir a l’AP-6 al centre de l’Estat espanyol dissabte passat a causa de les fortes nevades, on els vehicles van estar bloquejats durant més de vint hores. Tots s’exculpen. Des de la concessionària d’autopistes (Iberpistas), el Ministeri de Foment fins a la direcció general de Trànsit continuen les acusacions entre ells. La situació provocada pel tancament de l’autopista a causa de la neu, que va deixar bloquejats milers de conductors ha provocat nombroses crítiques al govern, entre les quals les dels partits de l’oposició, que van exigir al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, i al director general de Trànsit, Gregorio Serrano, la seva compareixença al Congrés per explicar els fets. Hores després va ser Zoido qui va demanar comparèixer a la comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible per explicar el caos. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, també compareixerà per donar explicacions dels fets.

El portaveu de l’executiva del PSOE, Óscar Puente, va exigir a Zoido que destitueixi Serrano per la seva nefasta gestió en la nevada. El dirigent socialista va acusar Serrano d’haver induït a confusió els conductors amb les seves recomanacions des de Twitter i va criticar que hagués gestionat la crisi des de Sevilla. Pel PSOE, la responsabilitat civil del que va passar a l’AP-6 és de l’empresa concessionària, mentre que la responsabilitat política és dels ministeris de l’Interior i Foment.

Per la seva banda, a directora general d’Abertis Autopistas España, Anna Bonet, va assegurar que la seva filial Iberpistas havia aplicat “el protocol de màxim nivell d’actuació” en cas de nevada i que quan es va comprovar que era insuficient, es va demanar el tall de la via. Bonet va explicar que quan es va veure que la situació era d’emergència la concessionària va demanar a la subdelegació del govern a Castella i Lleó que apliqués els protocols d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona