Societat

Societat

Una espàtula per controlar el punt de sal

Eurecat dissenya un estri de cuina que mesura automàticament el nivell de salinitat dels aliments i que serà posat a prova per malalts cardíacs de Badalona

És un projecte per millorar la salut premiat per la Comissió Europea

Les excuses per justificar que un plat ha quedat massa salat tenen els dies comptats. Eurecat ha participat en el disseny d’una espàtula de cuina intel·ligent, de nom Cookit, que mesura la salinitat dels aliments automàticament i permet fer-ne un seguiment en temps real a través del mòbil. L’estri no respon a un desig esnob de tecnificar encara més la cuina, sinó a la necessitat de controlar l’alimentació dels malalts crònics cardíacs per millorar-ne la salut. És un dels fruits del projecte Do change, una iniciativa finançada per la Comissió Europea per vigilar i millorar l’estil de vida.

L’espàtula és un estri tradicional de fusta que porta incorporada una part electrònica amb dos elèctrodes de fil de plata com a sensors. “S’ha d’utilitzar amb aliments amb un punt líquid, com ara cremes, salses o plats amb un cert suc i que siguin conductors. Cookit envia un senyal i, mesurant la impedància del que retorna, podem saber la concentració en grams per litre de salinitat en el medi. El que importa no és saber els grams de sal consumits, sinó poder comprovar que realment hi ha una tendència a la baixa en el consum al llarg del temps”, explica Daniel Blanco, gestor de projectes d’Eurecat.

L’aparell, que consta d’una base per carregar l’espàtula i transferir les dades cap al mòbil, serà provat durant els pròxims mesos per pacients vinculats a l’entitat pública d’ajuda a la dependència Badalona Serveis Assistencials, així com d’Holanda i Taiwan, on també s’ha desenvolupat el projecte. Cookit va rebre el premi del públic en els guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona
Infraestructures

L’ACA soterrarà el torrent dels Vinyals a Cabrera per controlar les inundacions

Cabrera de Mar
SOCIETAT

Un festival neonazi a Santa Susanna fa que el Maresme es declari antifeixista

SANTA SUSANNA