Societat

Societat

Demanen més ajudes a minusvàlids per accedir a habitatges adaptats

Una veïna de Banyoles està recollint firmes perquè la Generalitat tingui en compte casos com el seu o posi al mercat més pisos de lloguer social adaptats

Una veïna de Banyoles que s’ha de desplaçar en cadira de rodes i escúter adaptat va iniciar la setmana passada, a través de la plataforma Change.org, una campanya de recollida de firmes de suport a la seva petició a la Generalitat, perquè ampliï les ajudes per pagar el lloguer a les persones que, com ella, tenen problemes per accedir a un habitatge adaptat, o bé els faciliti pisos d’aquest tipus en règim de lloguer social.

Sense oferta

Inma Blanco, una educadora social que té la síndrome postpòlio i que ja fa temps que no pot treballar, ha explicat a aquest diari que com que a Banyoles no hi ha un mercat de pisos socials adaptats que cobreixi la demanda, en empitjorar la seva malaltia va haver de deixar un tercer pis i llogar en el sector privat una planta baixa per la qual paga 525 euros al mes. Es dona la circumstància –hi afegeix Blanco– que no existeix una ajuda específica de la Generalitat per a casos com el seu, sinó que està inclosa en l’ajuda per a famílies amb dificultats econòmiques en general, i s’hi pot accedir si el preu del lloguer no supera els 450 euros mensuals. “A Banyoles i en moltes altres ciutats no trobarem un habitatge de promoció privada amb un lloguer tan baix”, assenyala a aquest diari. “Estic en la llista per accedir a un pis d’oferta pública adaptat [només n’hi ha un, de l’Obra Social La Caixa], però com que hi té dret tanta gent, n’hi ha molta al davant meu, i l’única solució és anar al mercat privat”, hi afegeix.

“Fa tres anys que demano una ajuda econòmica que em permeti pagar el lloguer i any rere any me la deneguen basant-se en aquest requisit [el dels 450 euros], en cap cas es preveu que en el meu cas no puc elegir”, afirma en el text de Change.org la dona, que es considera discriminada. La seva pensió és de 527 euros, pràcticament el cost del lloguer. “En les meves circumstàncies, a més de les despeses corrents que té tothom, en tens moltes més, i si sobrevisc és gràcies al fet que visc en parella”, lamenta. Blanco diu que cada cop que li han denegat l’ajuda ha presentat un recurs, però mai han prosperat. “La meva petició –es conclou a Change.org– és perquè es tingui en compte el dret de les persones amb problemes de mobilitat funcional per rebre les mateixes ajudes que reben les persones que no necessiten pisos adaptats, o bé que se’ns facilitin habitatges públics adaptats de lloguer social.”

Ahir al vespre, la seva petició ja tenia més de 600 firmes. L’objectiu és arribar a les mil.

LA FRASE

Fa tres anys que demano una ajuda econòmica que em permeti pagar el lloguer i any rere any me la deneguen
Inma Blanco


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera