Societat

tribunals

cas palau

L’Audiència cita els condemnats pel cas Palau a una vista sobre les mesures cautelars

La Fiscalia demana mesures cautelars per a Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull i Daniel Osàcar que podrien incloure l’ingrés a presó

La vista està convocada el proper 5 de febrer

L’Audiència de Barcelona ha fixat per al pròxim 5 de febrer una vista sobre la situació personal dels principals condemnats per l’espoli del Palau de la Música, Felix Millet i Jordi Montull, la seva filla Gemma i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Hi estan convocades les parts acusadores i les defenses de les parts interessades.

La secció 10a de l’Audiència Nacional atén així la petició de compareixences cursada per la Fiscalia per demanar les mesures cautelars que consideri oportunes per evitar que eludeixin la justícia mentre es resolen els recursos.

El passat dilluns es va fer pública la sentència de l’anomenat cas Palau, que imposa una condemna de 9 anys i 8 mesos a l’expresident de l’entitat cultural Fèlix Millet; de 7 anys i 6 mesos al seu ex-número dos Jordi Montull, i de 4 anys i mig a la filla d’aquest Gemma Montull. La sentència fixa una pena de 4 anys i 5 mesos per a l’’extresorer de CDC Daniel Osàcar. Les seves respectives defenses ja han avançat que recorreran la sentència al Tribunal Suprem (TS).

Les mesures podrien incloure l’ingrés a presó provisional dels acusats –que mai van arribar a ser empresonats preventivament per aquest cas– o compareixences periòdiques davant el jutjat, com les que Millet i els Montull tenien imposades a l’espera que es dictés sentència.

Des que van declarar davant del jutge instructor Juli Solaz a l’octubre de 2009, Millet i Montull tenien el passaport retirat i l’obligació de comparèixer mensualment al jutjat. El magistrat va deixar en llibertat Gemma Montull sense imposar-li cap mesura cautelar, però l’Audiència de Barcelona va rectificar posteriorment i li va fixar una fiança de 500.000 euros, a més de la retirada del passaport i l’obligació de comparèixer setmanalment.

Osàcar va declarar el 2011 com a investigat davant del jutge instructor, sense que la Fiscalia ni cap de les acusacions sol·licités cap mesura cautelar per a ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona