Societat

Societat

Campanya per ajudar a recuperar l’emblemàtic 600 independent

Demà s’engega a Verkami una iniciativa en la qual es poden fer aportacions per contribuir a arreglar el vehicle

Es compensarà amb un obsequi tots els mecenes

El mític 600 independent del veí de Celrà Pep Pladeveya és tot un símbol que s’espera que ben aviat es torni a posar en marxa i que se’n pugui gaudir novament en actes sobiranistes. Abans, però, haurà de passar pel taller, després que quedés malmès el 8 de desembre en un accident de trànsit ocorregut mentre el propietari del vehicle i la seva família tornaven de Brussel·les, on havien assistit a la gran manifestació en defensa de la República catalana. Degut a l’incident van rebre infinitat de mostres de suport i missatges de gent que manifestava el seu desig de poder contribuir a refer els danys que va tenir el cotxe. Arran d’aquest corrent de solidaritat la família va estar valorant com canalitzar l’ajuda. Després de molt pensar-hi van decidir engegar demà, 21 de gener, una campanya a Verkami amb l’objectiu de finançar les despeses d’arreglar i mantenir el vehicle, de manera que el mateix 600 independent s’autofinanci.

Verkami és una plataforma dedicada al micromecenatge. En aquest portal d’Internet (www.verkami.com), la gent dona a conèixer els seus projectes i, tothom que hi estigui interessat, pot fer-hi aportacions econòmiques per ajudar a fer-los realitat. La campanya per recuperar el 600 independent de Pladeveya s’iniciarà demà a les nou del matí i durarà 40 dies. El repte és que, en aquest període, s’assoleixin 4.000 euros, i s’anirà informant de l’evolució de la iniciativa en un blog. Podeu accedir-hi directament a través d'aquest enllaç: http://vkm.is/600indepe

Per agrair el suport, Pladeveya i la seva família han fet clauers, tasses i samarretes amb la imatge del 600 independent, així com una edició limitada de cotxes en miniatura, per recompensar tots els que facin una aportació. Això permetrà que tothom qui vulgui pugui ajudar a arreglar l’automòbil i també en tingui un record. Quan rebin la llista d’aportacions del Verkami, començaran a repartir les recompenses, amb el compromís de fer-les arribar en un màxim de dos mesos. I, com a curiositat, per les donacions més elevades, Pladeveya i la seva família han decidit obrir les portes de casa seva i així aprofitar per conèixer la gent que ha col·laborat en el projecte.

“Símbol d’esforç”

L’estima que desperta el vehicle és notòria. Pep Pladeveya explica que el 2010 va comprar un Seat 600 rovellat i vell amb la intenció de restaurar-lo, posar-lo en marxa i pintar-lo amb l’estelada per aportar el seu granet de sorra al procés. El va fer dur expressament de Madrid, fet que genera sorpresa: “La matrícula de Madrid simbolitza la integració de la gent nascuda fora de Catalunya, que esdevenen catalans de cor i que també s’identifiquen amb la nació catalana.”

Un cop flamant, el 2011 va ser quan el 600 va començar a contribuir a difondre el desig d’independència del país. Des d’aleshores Pladeveya i el seu emblemàtic vehicle han participat en tot tipus d’actes sobiranistes, com ara fires, festes, concerts, trobades i xerrades, i també esdeveniments solidaris com ara la Trailwalker i l’Oncotrail. I, entre diversos viatges, el 2014 van anar a Brussel·les per donar suport al dret a decidir i, malgrat ser un cotxe antic, va resistir “de manera memorable”. “El 600 independent sempre ha generat expectació. La gent s’hi fa fotos, hi puja o han pogut fer-hi una volta” diu Pladeveya, que hi afegeix: “Va néixer per ser el 600 de tots. La meva il·lusió era que tothom se’l sentís seu. Simbolitza l’esforç i la persistència del poble de Catalunya.”

LA DATA

08.12.17
El conductor d’un cotxe va xocar accidentalment contra la part posterior del 600 en un tram francès de l’autopista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona