Societat

Societat

La llum al final del túnel

Comença el retorn a casa dels veïns del bloc de Premià de Mar on el setembre del 2016 hi va haver una explosió provocada saldada amb dos morts i diversos ferits

Es preveu que la tornada sigui gradual depenent de cada família

Els veïns desallotjats del bloc de Premià de Mar (Maresme) on el 18 de setembre del 2016 hi va haver una explosió, que es va saldar amb dos morts i diversos ferits, comencen a veure la llum al final del túnel. I és que des de fa una setmana poden començar a tornar allà d’on no haurien hagut de marxar mai: casa seva.

Després de mesos de rehabilitació de l’immoble, situat a la Gran Via 196-198, l’Ajuntament ja ha donat llum verd perquè els veïns s’hi puguin tornar a instal·lar. Aquest retorn, però, no es farà tot de cop, ja que cada família té la seva pròpia casuística. Tot i que els veïns no han volgut fer declaracions, fonts properes han assenyalat que la majoria dels afectats han començat a retornar als seus pisos, que, “més o menys”, ja han estat reformats. Alguns fins i tot ja hi dormen i d’altres estan en plena mudança. Tot i això, les mateixes fonts indiquen que, a tres dels habitatges, encara no s’hi pot tornar perquè hi queden treballs per fer. Pel que fa a la part comuna de l’immoble, encara faltaria acabar d’adequar tant l’escala com l’ascensor. “Ara els veïns ja poden començar a retornar-hi, però cada família ho farà al seu ritme i depenent de cada cas”, ha explicat el primer tinent d’alcaldia del municipi, Antoni Subirà (CiU), que no ha pogut avançar quan es podrà donar per completat el retorn de tots els afectats. Quant als 400.000 euros que, aproximadament, l’Ajuntament va avançar pels treballs de consolidació de l’estructura de l’edifici després de l’explosió, Subirà ha assegurat que “un cop tothom hagi pogut tornar a la normalitat aquests diners es reclamaran a les asseguradores”. Finalment, el regidor també ha recalcat que el consistori “continua obert a qualsevol demanda dels veïns per ajudar-los en tot el que es pugui”.

D’altra banda, el que també ha començat a recuperar la normalitat ha estat el carrer Elisenda Montcada, a tocar de la Gran Via, que s’ha reobert a la circulació després d’haver estat tallat des del dia del sinistre, ja que el bloc on es va produir l’explosió dona a aquest carrer. Tot i el retorn, encara queden pendents moltes incògnites per resoldre d’una explosió que en el seu dia els Mossos van concloure que va ser provocada. De fet, tots els indicis van assenyalar la segona víctima, parella de la dona que va morir el dia de la deflagració, com a presumpte autor dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona