Societat

Seguretat

Milers de persones reclamen a Barcelona l’equiparació salarial per a la Guàrdia Civil i la policia espanyola

Exigeixen al govern de Rajoy que faci efectiu l’acord que ha de permetre igualar els sous el 2020

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte al matí als carrers del centre de Barcelona per reclamar l’equiparació dels salaris de la Guàrdia Civil i la policia espanyola amb la resta de cossos de seguretat. La mobilització ha estat convocada per l’associació Jusapol (Justícia salarial policial), l’única entitat que agrupa membres de les dues forces de seguretat, i ha aplegat 35.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 160.000 segons els organitzadors.

Els convocants exigeixen al govern espanyol que compleixi el principi d’acord que es va signar el dimecres passat, que preveu incloure un total de 1.500 milions d’euros en els pressupostos fins al 2020 per fer efectiva la igualtat salarial.

La protesta s’ha iniciat a la plaça Urquinaona de Barcelona i ha començat a baixar per Via Laietana, encapçalada per una pancarta amb el lema “Equiparació Ja. Justícia salarial”, mentre els agents i els seus familiars porten banderes espanyoles i d’altres territoris de l’Estat, entre elles la catalana.

Espinosa ha assegurat que, després de la manifestació d’avui, el pròxim 3 de febrer sortiran al carrer a Sevilla per iniciar un període de dos mesos portant la seva reivindicació a les principals ciutats espanyoles. Al seu entendre, la proposta que ha plantejat el govern espanyol conté “molta lletra menuda i clàusules abusives”, pel que exigeixen una plena equiparació salarial sense perdre drets laborals adquirits, com dies d’assumptes propis i la possibilitat d’ allotjar-se en cases casernes.

Jusapol, que va néixer a causa de la “inactivitat” dels sindicats a l’hora d’aconseguir l’equiparació, segons Espinosa, també ha impulsat una moció per demanar aquesta mesura al Parlament Europeu i té previst lliurar al Congrés a final de gener més de mig milió de firmes per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per iniciar la tramitació d’una Llei per regular aquesta reivindicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia