Societat

Societat

Una fira de Bianya amb recreacions del farro

S’hi podran tastar catorze propostes amb la farina de blat de moro de base

L’Ajuntament de la Vall de Bianya va decidir dedicar una fira al farro, a la farina de blat de moro, per no perdre la memòria d’un producte que havia estat molt important per al municipi ni de la vintena de molins fariners de la zona i la seva activitat. Ara, onze anys després, no només ha aconseguit fer perdurar aquesta memòria, sinó que ha fomentat la recuperació d’alguns d’aquests molins i, sobretot, ha tornat a convertir el farro en un producte gastronòmic estel·lar en molts dels restaurants de la zona i alguns de la Garrotxa.

La prova de tot això és el sopar de tastets de la fira, que es fa el primer cap de setmana de febrer, on els participants podran degustar fins a 14 interpretacions gastronòmiques d’aquest producte, creades pels restaurants i artesans del municipi. El preu és de 18 euros i cal fer la reserva telefonant a l’Ajuntament (972 29 09 33). En aquesta ocasió, a l’entrada es recolliran els 18 tiquets i, a dins de l’espai gastronòmic del centre cívic, tothom podrà degustar cada un dels tastets, un per tiquet.

L’artista Kim Domene ha fet un cartell reivindicatiu per a la Fira del Farro. Hi ha recreat un popular cartell de Revere Wistehuff adaptant-lo a les actuals protestes ciutadanes contra l’empresonament de membres del govern. Ha fet una bafarada on fa cridar a la protagonista: “El farro serà sempre de Bianya”, en una clara al·lusió al que cridaven els manifestants que defensaven les urnes l’1 d’octubre i a les mobilitzacions dels dies posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona