Societat

Procés sobiranista

novetat editorial

Un llibre recull més de 150 imatges sobre el referèndum de l’1-O

’Els fets de l’1 d’octubre’ inclou textos de Carod-Rovira, Anna Gabriel i Jordi Graupera, entre d’altres

’Els fets de l’1 d’octubre’ (Pagès Editors) recull més de 150 imatges sobre el referèndum del passat 1 d’octubre, acompanyades de textos del vicepresident del Govern Josep Lluís Carod-Rovira, l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, el doctor en Filosofia Jordi Graupera, l’advocada Maria Vila i els periodistes Gemma Garcia i Jaume Burrull. Pel que fa les imatges -de les quatre capitals catalanes i Sant Julià de Ramis, on inicialment havia de votar Carles Puigdemont- són obra dels fotògrafs Santi Iglesias i Toni Prim (Lleida), Edu Bayer (Barcelona i Girona) i Tjerk van der Meulen (Tarragona). Es tracta del primer llibre de fotografies sobre el referèndum quasi quatre mesos després.

Les imatges estan ordenades de forma cronològica i expliquen des de l’organització col·lectiva del referèndum, fins a la repressió policial del mateix 1-O i les manifestacions de protesta en les jornades posteriors.

Les fotografies estan organitzades en quatre blocs que expliquen els fets que van envoltar la celebració de l’1-O: ’Votarem’, amb text de Gemma Garcia; ’Votem’, amb reflexions de Maria Vila; ’Què volen aquesta gent?’, amb text d’Anna Gabriel; i ’Hem votat’, amb un escrit de Jordi Graupera. A banda, Josep Lluís Carod-Rovira fa una introducció del llibre i Jaume Barrull l’epíleg.

El llibre es presentarà aquest dijous al vespre, a partir de dos quarts de vuit, en un acte a la Sala Taller de la Lleialtat Santsenca de Barcelona, amb la intervenció del mateix Josep Lluís Carod-Rovira, l’exdiputat de la CUP David Fernández, la periodista Gemma Garcia, l’advocada Maria Vila i el fotògraf Edu Bayer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona