Societat

Deu anys fent de la música un instrument per fomentar la pau

Justícia i Pau elabora materials pedagògics perquè siguin treballats per l’alumnat que participa en la UAP

La UAP fa 10 anys! És un projecte ben fonamentat que no ha parat de créixer. El primer any hi van participar instituts de Girona i Salt, però en les darreres edicions ja s’hi poden comptar prop de quaranta centres escolars. La UAP, que arriba a més de cinc mil nois i noies i a les seves famílies, avui és un referent educatiu a la nostra ciutat i a les nostres comarques.

La UAP ha demostrat que les arts i la música són un gran mitjà perquè els joves expressin la seva veu i demostrin que no se senten aliens al que passa al món. Ho hem vist des de la seva visió de la guerra, de la convivència i la interculturalitat, del desarmament i el comerç just, dels indignats i els refugiats, i de la reivindicació del dret a l’educació. I la millor síntesi la trobem en aquesta edició, els joves no volen que s’amaguin els conflictes sinó que s’afrontin: “veritat o mentida?” Si volem un altre món possible i en pau, ens cal actuar des de la veritat.

Felicitem-nos pels 10 anys d’UAP, felicitats a en Jordi, en Mon i la Mercè, i a tothom que hi ha estat implicat, però sobretot el nostre agraïment per aquests 10 anys fomentant la pau!

Justícia i Pau

Justícia i Pau és una entitat que promou i defensa els drets humans de les persones i els pobles, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat, les finances ètiques i la sostenibilitat ecològica. Per promoure aquests valors treballa en la sensibilització de la ciutadania i busca la incidència social i política. I ho fa promovent activitats com ara campanyes públiques, conferències, seminaris, jornades i intervencions en els mitjans de comunicació, a més de xerrades i tallers als instituts i escoles. Justícia i Pau té el convenciment que la UAP té un gran potencial de sensibilització per la pau i la cultura de pau entre els joves, i és per això que hi col·labora elaborant materials pedagògics perquè siguin treballats per l’alumnat. A través de la música i la lletra de les cançons, la veu dels joves, demana a la societat que siguem sensibles i conseqüents amb la justícia i la pau. Aquest any ens reclamen que no amaguem la veritat. “En un temps d’engany generalitzat, dir la veritat és un acte revolucionari” –G. Orwell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona