Societat

Societat

Els Jordis són a Banyoles

Un grup de persones es concentren els dimecres al vespre a Banyoles, emmanillades i amb caretes dels presos polítics, per reclamar-ne la llibertat

Els dimecres al vespre, en mig de la penombra del passeig de la Indústria de Banyoles, els vianants i els conductors es troben amb un grup de gent emmanillada. És difícil identificar-los a primer cop d’ull. Si t’hi acostes, en lloc dels seus rostres vertaders hi veus els de Cuixart, Sànchez, Junqueras i Forn, reproduïts en unes caretes, en blanc i negre o en color. La imatge que ofereixen és impactant i no gaire agradable, la veritat sigui dita. “És que precisament el que volem és cridar l’atenció”, m’explica un Cuixart, o si ho preferiu, la Yolanda.

Ella, en Goyo, en Gera i la Mel són els promotors d’aquesta concentració setmanal, els dimecres a les set de la tarda, davant de l’ajuntament banyolí per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest dimecres va coincidir amb els 100 dies que fa que aquella gent està tancada, i per això en l’acció hi havia una pancarta al·lusiva a la xifra, a més d’una estelada penjada a la font. La pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics que hi ha al balcó de l’ajuntament servia de fons a l’escena. A més dels quatre activistes esmentats, en aquesta ocasió hi havia Josep Garcia (un altre Cuixart), l’home que protagonitza la concentració que té lloc aquí mateix, però al migdia, i cada dia. Hi ha vianants que fan fotos; alguns pregunten què passa. Força cotxes redueixen la velocitat per observar aquest grup tan singular i n’hi ha que paren i tot. La majoria de conductors somriuen, d’altres fan un gest de desaprovació. El nombre de participants ha variat, en les dues jornades que ja han completat. La seva intenció és continuar fent-ho cada dimecres, i conviden la gent a afegir-s’hi. La cita és sempre a les set. Qui s’hi apunti ha d’estar disposat a estar-se uns 40 minuts quiet. Les caretes i les manilles (“de joguina, eh?”), se les ha de dur cadascú, remarquen.

De la seva banda, la concentració diària promoguda per l’esmentat Josep Garcia continua i cada cop dura un minut més, com les jornades que els detinguts romanen a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona