Societat

Oportunitats per als joves extutelats

Amb la majoria d’edat, els joves perden la tutela i alguns, sense NIE ni per tant oportunitats de prestacions o feina, acaben dormint al carrer

Diverses entitats fa mesos que denuncien la situació i les condicions de vida d’un grup de joves extutelats a la ciutat de Girona i a altres llocs de les comarques gironines. L’Ajuntament i la Generalitat no es posen d’acord en la xifra però podria voltar la trentena. El perfil és clar: es tracta de nois joves, habitualment provinents del Marroc, que van emigrar, indocumentats, quan eren menors. La majoria han estat en centres d’acollida, acompanyats per la Dgaia, en el cas de Catalunya. Però el problema és que l’acollida acaba quan compleixen la majoria d’edat. L’àrea de suport als joves tutelats i extutelats de la Dgaia ofereix a aquests joves suport tècnic i educatiu en els àmbits d’habitatge, inserció laboral, suport psicològic i suport econòmic i jurídic, amb l’objectiu que assoleixin una plena inserció social i laboral en una situació d’autonomia i emancipació.

Alguns acaben dormint al ras, molts d’ells sense NIE i, per tant, amb dificultats per empadronar-se o aconseguir algun tipus de prestació ni oportunitats de feina. L’alarma es va disparar quan la situació es va fer evident al carrer, però la problemàtica ve de lluny i la solució no sembla fàcil. Una nova comissió gestora, formada per Càritas, Creu Roja, Fundació SER.GI i Girona Acull, ha començat a treballar per abordar la situació, de manera coordinada amb diversos departaments de la Generalitat i serveis socials municipals. Però, a banda de l’emergència habitacional, les entitats del sector desenvolupen projectes pensats per aconseguir millorar les oportunitats i les condicions de vida dels joves. El projecte Formació en Alternança, de Càritas, acompanya de manera individualitzada joves tutelats i extutelats amb l’objectiu de formar-los perquè tinguin eines per introduir-se al mercat laboral. De manera paral·lela, el projecte fa un seguiment de cada cas, amb coordinació amb altres programes de l’entitat, per aconseguir regularitzar la seva situació i garantir-los ingressos mínims a través de beques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell