Societat

Societat

L’any del gos, més pròsper i tranquil

Prop d’un centenar de persones van participar en la rua que celebrava l’any nou xinès a Girona

Tot i ser modesta, el colorisme i el folklore de la rua van atraure un nombrós públic al llarg del recorregut per la ciutat

Es consideren tímids i humils, però quan és l’hora de celebrar coses s’hi posen de valent. La cultura xinesa va sortir ahir al carrer per donar la benvinguda a l’any nou xinès, el 4716, designat, segons el seu calendari, l’any del gos. Un animal de la dotzena que el componen que és el més estimat per la cultura catalana, juntament amb el mitològic drac que també és motiu d’emblema en una i l’altra.

I precisament un drac de color groc llampant va encapçalar la desfilada que ahir va recórrer els carrers de Girona, des la plaça 1 d’Octubre fins a la plaça del Vi captant la mirada de curiosos i congregant una munió d’espectadors allà on es parava la comitiva. No hi va haver pirotècnia, però només amb les vistoses vestimentes, figures que portaven i la mainada que picava amb els tambors ja en tenien prou per captar l’interès i rebre algun tímid aplaudiment de ciutadans i turistes. Una rua modesta, que no arribava al centenar, però que es va fer sentir.

El presentador de l’acte, el jove Long Li, va destacar, precisament, aquesta voluntat de trencar tòpics i apropar ambdues cultures, “i més ara, que la cultura xinesa està de moda i hi ha molta gent interessada a saber-ne més”. La rua d’ahir va ser una desfilada organitzada per primer any per l’Associació del Desenvolupament d’Empreses Xineses i el “primer pas” per anar establint llaços d’aquest tipus, segons Li.

Basat en els cicles de la lluna, aquest any, el del gos, es considera un any pròsper i més tranquil que no pas l’anterior, el del gall. L’any del gos va començar divendres passat i li prendrà el relleu el del porc, el 5 de febrer del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia