Societat

festes i tradicions

carnaval

La rua matinal aplega unes 1.100 persones amb disfressa a Empuriabrava

La desfilada diürna i el dinar de carnaval amb el lliurament de premis completen, amb bon temps, tres dies de xerinola a Castelló d’Empúries

Unes 1.100 persones i 29 carrosses i comparses van desfilar, ahir al migdia, a la rua matinal d’Empuriabrava (Castelló d’Empúries). El bon temps va aplegar a tocar del Club Nàutic i en direcció Sant Mori centenars de persones, que seguien –ja fos a peu dret o assegut en una terrassa a primera línia– els balls i les coreografies. Dissabte, hi havia hagut la desfilada al centre històric de Castelló, però es va suspendre la rua infantil per mal temps.

Si divendres la desfilada nocturna havia sortit des de Sant Mori i havia acabat al davant del Club Nàutic d’Empuriabrava, ahir, el recorregut va ser a la inversa. Algunes de les comparses que encapçalaven la rua eren Zebres-Safari, de la colla Els Festucs, i L’unicorn, de Sempre Som Més. Justament aquestes dues comparses van ser les dues més bones, segons es va conèixer en el dinar a la sala polivalent. Darrere seu, es va classificar la dels Bandarres, de la colla de joves.

Les carrosses més ben valorades van ser Els corsaris (colla Anem de cul), Territori indi (Tornem-hi) i Flying free, que eren paracaigudistes.

Tres hores de desfilada a Caldes

A Caldes de Malavella (Selva), la rua de carnaval va ser dissabte a la tarda. Hi van participar trenta comparses, que van desfilar durant tres hores sense que la pluja fes la guitza. Només amb el ball de la darrera comparsa, va començar a ploure, segons informa l’Ajuntament.

Els càlculs indiquen que van desfilar pels carrers del centre de Caldes gairebé unes 2.000 persones. Les comparses eren de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Llagostera, Vidreres i Caldes, entre altres pobles. La comparsa local Akalidae es va endur el premi de la rua i 250 euros. El segon, amb 150 euros, va ser per a la comparsa ganxona Els Marrecs, i la tercera, per als Tramuntana amb Els bufons venecians. Igual que els segons, són de Sant Feliu i van guanyar 100 euros. Els Embarrakaldats van vetllar per tots els detalls i van tenir la col·laboració de l’Associació de Comerç de Caldes, que va repartir premis a les disfresses individuals. Dissabte, també hi va haver carnaval a Sils i Anglès, entre altres pobles selvatans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona