Societat

música

Marta Sánchez posa lletra a l’himne espanyol i el PP la troba “valenta”

Mariano Rajoy diu en una piulada que el vídeo “li ha arribat”

Andrea Levy considera que Sánchez és l’exemple que Puigdemont fa encendre un “sa patriotisme”

González Pons es mostra content perquè això de cantar “el ‘nananana’ no arriba al cor”

  • VÍDEO: Sánche explica per què ha fet la lletra i la canta

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha afirmat avui que una de les coses que s’ha d’“agrair” a l’expresident català Carles Puigdemont és que ha provocat que sorgeixi un “sa patriotisme” espanyol “desacomplexat”.

Levy ha fet aquesta reflexió en ser preguntada per la iniciativa de la cantant Marta Sánchez, que en el seu concert de fa dos dies al Teatre de la Sarsuela va cantar l’himne espanyol amb una lletra creada per ella mateixa. Aquí hi ha la lletra: “Vuelvo a casa, a mi amada tierra, la que vio nacer un corazón aquí. Hoy te canto, para decirte cuánto orgullo hay en mí, por eso resistí. Crece mi amor cada vez que me voy, pero no olvides que sin ti no sé vivir. Rojo, amarillo, colores que brillan en mi corazón y no pido perdón. Grande España, a Dios le doy las gracias por nacer aquí, honrarte hasta el fin. Como tu hija llevaré ese honor, llenar cada rincón con tus rayos de sol. Y si algún día no puedo volver, guárdame un sitio para descansar al fin.”

La dirigent del PP, que en un missatge a Twitter s’ha referit a la “valerosa” cantant, ha dit avui, en una entrevista a TVE, que “s’ha d’agrair moltes coses al senyor Puigdemont”, entre les quals ha citat haver unit els partits constitucionalistes per respondre al desafiament independentista, però també el despertar un “sa patriotisme desacomplexat”.I provocar, ha afegit, que “es puguin reivindicar els colors” de la bandera, “els himnes i la seva identitat”, així com “allò que sent per ser espanyol”, i fer-ho “sense cap tipus de retret”.

Mariano Rajoy ja n’ha parlat, de Marta Sanchez, aquest cap de setmana: “Como a muchos de vosotros, me llega este vídeo. Muy buena iniciativa de Marta. La inmensa mayoría de los españoles nos sentimos representados. Gracias, Marta. MR” I Albert Rivera (Cs): “Valiente y emocionante”, i la Guàrdia Civil...

El portaveu del partit al Parlament Europeu, Esteban González Pons, qui ahir ja va proposar, en un missatge a Twitter, que la cantant interpreti aquesta versió de l’himne a la final de la Copa del Rei de futbol.

“Els espanyols necessitem una lletra per al nostre himne, això és de calaix, el ’nananana’ no arriba al cor”, ha dit Pons aquest matí en una entrevista a Antena 3.

I ha proposat que s’elabori una lletra a partir de les ja escrites, com la de Marta Sánchez, la de José María Pemán o la de Joaquín Sabina.

Vegeu el vídeo de l’actuació de Marta Sánchez, amb la interpretació de l’himne espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró