Societat

noves tecnologies

problemes de seguretat

Un 80% de les apps de salut posen en perill les dades

Un estudi europeu amb participació de la URV detecta greus problemes de seguretat en les aplicacions més populars per a Android

Molts no es van corregir després de ser notificats

Un 80% de les aplicacions de salut més populars disponibles per a Android no compleixen les mesures de seguretat bàsiques per evitar l’ús i la divulgació de dades sensibles dels usuaris. Ho constata un estudi amb fons europeus en què ha participat la Universitat Rovira i Virgili (URV) per analitzar les vint apps més populars d’aquesta categoria, algunes de les quals tenen fins a deu milions de descàrregues.

La recerca ha posat en evidència greus problemes de seguretat en aquestes aplicacions i també certa desídia en els seus desenvolupadors, ja que part de la investigació consistia a notificar les escletxes de seguretat i comprovar si es corregien, cosa que en alguns casos no va succeir.

Per analitzar-ne el funcionament, els investigadors van examinar la fiabilitat de les comunicacions de les aplicacions, com s’emmagatzema la informació i quins permisos requereixen per funcionar, així com la manera com s’administren les dades amb les quals treballen, com ara problemes de salut, malalties o agendes mèdiques. Tot i la sensibilitat de la informació, els investigadors van aconseguir interceptar, monitorar i guardar aquestes dades.

Agustí Solanas, cap del grup de recerca en salut smart del departament d’enginyeria informàtica i matemàtiques de la URV, va prendre part en el treball i certifica que només un 20% de les aplicacions emmagatzema les dades al mateix terminal de l’usuari, mentre que la majoria les exporta a un altre punt. La meitat sol·licita i administra les contrasenyes d’inici de sessió sense utilitzar una connexió segura i també un 50% de les aplicacions comparteixen amb tercers dades personals, tant textuals com arxius visuals de proves exploratòries. A banda, moltes aplicacions demanen accés a la geolocalització dels usuaris, així com a micròfons, càmera, agenda de contactes i targeta d’emmagatzematge extern, tot i que no els cal per funcionar.

LA XIFRA

50
per cent
de les aplicacions comparteixen dades sensibles amb tercers i no tenen comunicacions segures per a l’accés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA