Societat

policial

l'atemptat de les rambles

Tres detinguts a França per la seva presumpta relació amb els terroristes del 17-A

Els sospitosos estarien vinculats amb Driss Oukabir, l’home que va llogar la furgoneta utilitzada en l’atropellament massiu de la Rambla l’agost passat

L’operatiu policial es desenvolupa als departaments de

Tres persones han estat detingudes a França per la seva presumpta vinculació amb Driss Oukabir, un dels membres de la cèl·lula terrorista que va atemptar el mes d’agost passat a Barcelona i Cambrils. Oukabir, que actualment és a la preó, hauria llogat la furgoneta de l’atropellament massiu a la Rambla de Barcelona.

L’operació s’ha desenvolupat als departaments de Gard i Tarn pels serveis policials francesos, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, segons ha informat el ministeri d’Interior espanyol. El departament precisa que en l’operació s’han practicat diversos registres a diversos domicilis francesos.

Fonts de la investigació han assenyalat a Efe que es tracta de tres homes amb vinculació directa amb la cèl·lula autora dels atemptats. Segons les fonts, els detinguts mantenien una relació personal amb els presumptes terroristes i viatjaven sovint a l’Estat espanyol.

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, una de les principals línies d’investigació que es va obrir, i que encara segueix activa, va ser la de descobrir possibles connexions dels membres de la cèl·lula terrorista amb terceres persones que residissin fora d’Espanya, explica Interior.

Segons el ministeri, “una vegada més l’estreta col·laboració de les autoritats franceses ha donat els seus fruits” i “està sent clau per al correcte aclariment dels possibles vincles que ha pogut mantenir aquesta cèl·lula terrorista a l’exterior”.

Els investigadors esperen que d’aquesta actuació, i de les dades obtingudes en els registres, es puguin incorporar fets rellevants sobre la relació i possible connexió dels detinguts amb els terroristes participants en els atemptats d’agost passat.

Les actuacions d’aquest dimarts s’emmarquen en la investigació portada a terme entre els dos estats a través d’un equip conjunt d’investigació que les autoritats respectives van signar el mes d’octubre passat, amb una vigència de sis mesos.

La investigació està dirigida a l’Estat espanyol pel Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional i coordinada per la seva Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona
DOSSIER

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró