Societat

Suport al procés sobiranista

’Nous Republicans’ es prepara per bustiar l’àrea metropolitana amb els arguments que els han fet ser independentistes

Els impulsors assoleixen el Verkami per presentar aquest Sant Jordi un llibre

Han rebut tantes participacions noves que amplien la paginació i cerquen més finançament

El col·lectiu ’Nous Republicans’ -format per un centenar de persones que han apostat per la República catalana en el transcurs del darrer any per diverses raons- ha aconseguit en només vuit dies els 9.000 euros que necessitava per finançar la publicació d’un llibre amb les seves experiències a través de la plataforma Verkami ((http://vkm.is/nousrepublicans).

Encara els resten 22 dies a la plataforma de micromecenatge i els esgotaran amb l’objectiu de finançar noves accions. En primer lloc, el creixement del moviment ha fet passar el llibre que edita Nemo Books de 240 pàgines a 360 i la primera edició de 2.000 a 3.000 exemplars. Per això necessiten assolir un nou objectiu, situat en 14.500 euros.

A més, amb el que recullin de més pensen tirar endavant una altra acció: bustiar tots els immobles de l’àrea metropolitana de Barcelona amb un petit document que recull una selecció dels fils publicats a Twitter i al llibre, que porta per títol “La República dels NO independentistes”.

Canvi de mentalitat a partir de l’1-O

A @NousRepublicans (aquest és el seu nick a Twitter) després de posar en comú els seus casos, han arribat a la conclusió que no han fet abans el tomb perquè no estaven prou ben informats. La seva font d’informació eren “mitjans de comunicació d’abast espanyol i el seu cercle més pròxim”. Tots ells, però, van fer un “click” majoritàriament l’1 d’octubre, davant la violenta repressió desfermada per l’Estat contra les persones que volien votar lliurement.

Aquest fet, o d’altres com l’atemptat de la Rambla de Barcelona o els discursos de PP i Ciutadans, els van portar a cercar informació sobre perquè Catalunya necessitava esdevenir un Estat propi. Els arguments que van trobar no els havien sentit o llegit mai i els van convèncer.

Les persones que han fet el tomb conserven intactes els seus sentiments envers la població d’origen –seva o de la família- i fins i tot respecte d’alguns símbols que representen Espanya, però creuen que l’Estat no és imparcial en la qüestió catalana i ja no els pot oferir ni un present ni un futur amb garanties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla