Societat

tribunals

cas palau

Millet es queda a presó en no poder pagar la fiança

L’Audiència rectifica una primera resolució i fixa el preu de la llibertat provisional de l’expresident del Palau en 400.000 euros

Jordi Montull tampoc té els 100.000 euros que se li demanen

Els magistrats de la secció 10 de l’Audiència de Barcelona que van jutjar el cas Palau de la Música estan convençuts que qui en va ser president i màxim responsable de l’espoli de la institució, Fèlix Millet, amaga diners en algun lloc que no li han pogut ser intervinguts i per això consideren que si el condemnat vol sortir de la presó mentre la sentència no sigui ferma té prou capacitat econòmica per pagar 400.000 euros de fiança. Però Fèlix Millet no té aquests diners, o almenys això és el que argumenta el seu advocat, Abraham Castro, i per aquest motiu es quedarà ingressat a la presó de Brians 2, encara que ahir els jutges li ensenyessin una mica la porta de sortida.

Els magistrats van fer públiques ahir dues resolucions en què modifiquen de manera parcial la que van dictar el 5 de febrer quan van enviar a la presó Fèlix Millet i Jordi Montull. A criteri dels jutges el motiu per a l’empresonament encara es manté i aquest no és cap altre que el del risc de fuga aprofitant l’eventual existència de diners a l’estranger, però tot i això s’entén que amb el pagament d’una fiança elevada es conjura aquest perill. Per a Millet es fixa el pagament de 400.000 euros, mentre que a Jordi Montull se li fixa una fiança de 100.000 euros, que tampoc pot assumir, segons el seu advocat, Jordi Pina.

Es dona la circumstància que el tribunal ha actuat amb la mateix lògica numèrica amb què van actuar Millet i Montull durant l’espoli del Palau i que va consistir a repartir-se els diners que van sostraure i en el fet que el president de la institució es quedava el 80% i el 20% restant era per al seu col·laborador. Si se sumen les dues fiances fixades ahir, del total de 500.00 euros, Millet en paga un 80% i Montull el 20%.

En valorar la resolució, l’advocat Castro va assegurar en declaracions a aquest diari: “Es tracta d’una resolució decretant presó perquè el meu client no té ni un duro i no hi pot fer front.” Contra els escrits dictats ahir no es pot presentar cap recurs, però l’advocat sí que intentarà convèncer el Tribunal a través d’un nou escrit perquè aquesta fiança pugui sortir dels diners que ja ha aportat Millet durant la instrucció del cas per fer front a una possible responsabilitat civil. Ara per ara, l’expresident del Palau té tots els seus béns embargats i a disposició de la justícia, circumstància que li impedeix fer cap venda per aconseguir la quantitat demandada.

La resolució de la secció 10 de l’Audiència insisteix en el fet que l’estat de salut de Millet no l’impossibilita per intentar emprendre una fugida a l’estranger. Reconeix que la patologia que té li afecta la mobilitat però no ho considera suficient per justificar un alliberament per raons de salut. Tampoc considera que el fet que durant tots els anys de la instrucció del cas hagi viscut al mateix domicili suposi un arrelament que conjuri el risc de fugida.

D’altra banda, la dona de Fèlix Millet, Marta Vallès, va fer públic ahir a través dels micròfons de l’emissora RAC 1 un malestar que des de fa anys té la família amb el que va ser el seu primer advocat en el cas, Pau Molins. Vallès considera que l’estratègia dissenyada per Molins perquè Millet confessés l’espoli a través d’una carta va ser una estratagema perquè la investigació se centrés en el president del Palau desviant l’atenció sobre el finançament irregular de CDC. Vallès considera que la confessió va perjudicar el seu marit.

LA XIFRA

500.000
euros totals de fiança haurien de pagar Millet i Montull en la mateixa proporció de 80/20 amb què robaven.

LA FRASE

L’advocat, Pau Molins, ho va tirar tot sobre el meu marit per protegir Convergència
Marta Vallès
dona de fèlix millet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós