Societat

ANTONIO CUELLAR

EMPRESARI I VEÍ DE VILA-ROJA

“No volem renunciar a les nostres arrels”

“És un barri tranquil, en què la gent es coneix, però se sent un xic abandonada per les institucions”

“Estem lluny del centre però som gironins, ens sentim catalans i som espanyols”

Antonio Cuéllar ha estat una de les cares visibles de les manifestacions que s’han convocat per reivindicar la raó d’una part dels veïns de Girona que se senten catalans i espanyols. Vila-roja, el seu barri, ha cridat l’atenció després que una pancarta anunciï que s’està entrant a Espanya.

Vila-roja se sent desplaçada?
El noranta-cinc per cent de la gent del barri som andalusos o descendents d’andalusos que van venir a treballar a Catalunya, i no volem renunciar ni a les nostres arrels ni a la nostra identitat. Ens considerem catalans i espanyols. El problema és que les institucions municipals o passen de nosaltres o no s’atreveixen a intervenir, com si tinguessin por dels seus propis veïns, però han de saber que la gent de Vila-roja també som gironins.
Es detecta una certa tibantor entre el centre i les perifèries?
Particularment no tinc cap relació estranya amb el centre, però pel que fa a la barriada el fet és que la gent se sent estranya, un xic abandonada. Fa anys que demanem un carril bici, i no s’ha fet; també tenim talls continuats de llum i encara que el regidor Cristóbal Sánchez ha treballat per solucionar el conflicte creiem que tractant-se d’un problema tan important hauria de ser l’alcaldessa qui donés la cara. La senyora Madrenas la van escollir per governar Girona i això vol dir que també s’ha de cuidar dels barris de la perifèria, ha d’entendre que és l’alcaldessa de tots els ciutadans.
Potser la seva reacció al procés ha aixecat suspicàcies.
Aquest és un barri tranquil. Jo recomanaria a la gent de Girona que vinguin i que vegin com fem les coses. Es trobaran que hi ha homogeneïtat, que ningú es baralla, que tothom es coneix i es protegeix. Seria bo que deixin de banda els prejudicis i si volen opinar sobre Vila-roja ho facin des del coneixement.
Hi ha episodis que no ajuden a la concòrdia, per exemple els crits que se senten en les manifestacions...
En una manifestació hi ha gent que diu el que no ha de dir. Jo defenso que els independentistes no són els meus enemics, són els meus adversaris. Ells poden pensar com els sembli, però també reivindico el dret de fer-ho com ho consideri-hi oportú. Em considero català però no vull que es trenqui Espanya ni renunciar a ser espanyol. O només pot ser català el que es digui, per exemple, Puigdemont, o Rosdevall?
El primer cognom a Catalunya és Garcia.
Em dona la raó. No hi ha d’haver enfrontaments, ni pel cognom ni per la manera de pensar, i per això denuncio tots aquells que creuen que hi ha d’haver catalans de primera de segona, de tercera i fins i tot de quarta. Hem de ser tots iguals.
No hi ha punts de trobada?
No hi ha diàleg. Hi ha hagut qui, arran dels problemes que hi havia al barri, ens ha arribat a dir que ens ajudi l’Albiol, i jo contesto que Albiol és un representant del PP i a Vila-roja votem Ciutadans i el PSC. Un dia es va presentar de forma oportunista però li vam deixar clar que les banderes espanyoles no les havíem posat pel PP, sinó que representaven els ciutadans de Vila-roja. No estic a favor de l’independentisme, però tampoc de la forma de governar del PP. Toquis la tecla que toquis et surt corrupció, és un partit que està cremat i puc entendre que hi hagi gent que, molesta amb la situació, la vulgui canviar fent-se independentista. Crec que l’actual govern hauria d’haver dimitit i penso que ens hem de mobilitzar i escollir un nou executiu que doni solucions.
I Espanya?
Tal com anem avui no podem funcionar. Estic a favor d’un millor finançament, de solucionar els problemes de convivència, però rebutjo que Catalunya sigui independent; jo vull ser català, espanyol i europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró