Societat

AURORA I MARIBEL

EMPRENEDORES I COMERCIANTS QUE REGENTEN L’ESTABLIMENT DE MODA DI9 DE LLEIDA

“Volem demostrar que una botiga petita pot crear grans moments”

La Maribel Mòdol i l’Aurora Collado ompliran demà la Seu Vella amb més de 600 persones en una desfilada de moda que vol ser un regal per a les clientes amb motiu del seu cinquè aniversari.

Com neix la botiga Di9?
[Maribel Mòdol] Per l’amistat entre totes dues i per la il·lusió de muntar el nostre propi negoci.
I d’això ja en fa cinc anys!
[Aurora Collado] Sí, ja en fa cinc anys. Tot i que vam començar en època de crisi, el balanç que podem fer és molt positiu.
Potser era una aposta guanyadora perquè sou professionals amb experiència?
[M.M.] Sempre és difícil i complicat, però sí que coneixem bé el negoci i el mercat, ja que jo fa 42 anys que tinc aquest ofici i l’Aurora, 15. Totes dues sempre vinculades al món de la moda.
I amb clients fidels?
[M.M.] La veritat és que sí. Des de fa molts anys que mantenim clientes que ens coneixen i que saben que els ajudarem amb la roba que necessiten. Amb algunes dones fa molts i molts anys que ens coneixem, des d’anteriors feines, i d’altres les hem guanyat en aquest etapa al Di9.
La zona on sou, ajuda?
[A.C.] Estem molt a gust a la Zona Alta de Lleida i amb la gent del barri, també. Sempre ens han acollit molt bé, des del primer dia, i cal dir que l’associació de comerciants, tant la junta com la dinamitzadora, treballen molt i fan les coses bé, que sempre és un suport per als comerciants. És una zona dinàmica i amb moviment, un fet que ajuda a fer que hi hagi negocis i activitat.
I per celebrar aquests primers cinc anys organitzen una gran desfilada?
[M.M.] Cada any hem celebrat el nostre aniversari per agrair la fidelitat amb nosaltres. Cada any hem tingut algun detall amb les clientes de la botiga i aquest hem optat per una desfilada de moda. N’hem volgut fer alguna per demostrar que una botiga petita pot crear grans moments.
Amb ambició.
[A.C.] Sí, perquè a Lleida es fa poca cosa en aquest àmbit i no es té accés a determinades activitats. Per això, enguany hem volgut portar una mica de la setmana de la moda 080 de Barcelona.
Què es podrà veure demà?
[M.M.] Presentarem la col·lecció de la marca Who, de la dissenyadora Laia Roca, i de RogerO, de Jaume Roca. Són pare i filla i fa anys que treballem amb ells. Són dissenyadors catalans que fabriquen també a Catalunya.
I què faran en aquest acte?
[A.C.] El presentarà la periodista Ares Escribà i hi haurà una actuació de l’Espai Dansa de Lleida. També un photocall amb les models i els dissenyadors, la desfilada i una zona de degustació per fer una copa d’aniversari a càrrec de la pastisseria Celeste. Esperem unes 600 persones a la Seu Vella, si tenim en compte les invitacions que hem repartit entre les clientes i amics.
Molta gent, no?
[A.C.] Sí, i molta feina per organitzar-ho tot a la Seu Vella, però amb molta il·lusió i ganes que tot vagi bé. És que això d’obrir i mantenir una botiga gairebé és com tenir un fill. Però cal dir que aquest acte també fa molta il·lusió a les clientes. És un regal per a elles.
Faran alguna cosa més per aquest aniversari?
[M.M.] A l’aparador hem volgut mostrar tot el que hem fet aquests anys amb clients i amics i l’hem dissenyat amb cinc testos que representen els cinc anys i a cadascun hi ha un seguit de fotografies de les coses que hem fet i on hem participat.
La qüestió és fer coses?
[A.C.] Ens agrada molt participar en activitats de la ciutat o en causes a les quals creiem que cal donar suport. Vam participar en campanyes del Postureig, contra el càncer de mama i d’altres. Per Sant Jordi sempre recomanem algun llibre i si pot ser d’un autor de Lleida o d’alguna clienta, millor. Enguany posarem el darrer llibre de la Montse Sanjuan i esperem que ella passi algun moment per la botiga.
Reivindiquen el petit comerç?
[M.M.] Totalment. S’ha d’ajudar molt més. La veritat és que per aquesta desfilada hem trucat portes per demanar ajudes i no hi ha res. Cap administració fa res pel petit comerç i si hi hagués ajuts es podrien fer més coses per dinamitzar el sector.
Doncs ara a Lleida s’anuncien moltes grans superfícies...
[M.M] No té sentit quan als Estats Units les estan tancant perquè no funcionen i aquí encara en volem obrir. A Lleida no tenen gaire viabilitat, i el que la gent vol al final és el tracte del petit comerç. El client vol que se l’atengui, que s’estigui per ell i que se l’assessori. Això no ho donen els hipermercats. [A.C.] A més, a mesura que atens les clientes i hi parles acabes establint una relació d’amistat i moltes ja són amigues. Crec que hi ha una enyorança del tu a tu i per això reivindiquem el tracte directe i el caliu del petit comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida