Societat

municipal

serveis

Park&Ride: aparcament gratuït i accés fàcil al transport públic

Es posen en marxa els aparcaments d’intercanvi, més coneguts com a Park&Ride pensats perquè els viatgers puguin deixar el cotxe i optin per usar el tren o el bus

De les 6.000 places que hi ha ara a prop de les estacions, l’AMB en preveu 1.500 de Park&Ride
Les zones on es pot aparcar han estat triades en col·laboració amb els municipis i Renfe

El sistema Park&Ride permet deixar el cotxe en una zona delimitada per a aquest ús, situada a prop del tren o del bus i usar el transport públic. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha posat en marxa aquest servei a Sant Joan Despí i a Castelldefels, en col·laboració amb els dos municipis i també amb Renfe. La iniciativa forma part del ventall d’eines dissenyades per l’AMB dins del pla de reducció atmosfèrica de la zona metropolitana i que aposta per facilitar el transport públic i la mobilitat sostenible, a més de promoure el canvi d’hàbits pel que fa a l’ús del vehicle privat. Aquests canvis pretenen reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Segons el cap de planificació de Mobilitat i Transport de l’AMB, Guillem Alsina, l’entitat està treballant per fer arribar el servei a altres municipis metropolitans. En aquest sentit, l’AMB ha estudiat prop de 85 aparcaments al voltant de les estacions ferroviàries, dels quals, uns 60 estan dins l’àmbit de gestió de l’AMB i poden esdevenir, en un futur, possibles aparcaments d’intercanvi “S’ha calculat que hi ha aproximadament unes 6.000 places d’aparcament al voltant de les estacions i preveiem poder destinar-ne 1.500 reservades preferentment a usuaris del transport públic”, hi ha afegit Alsina.

L’aparcament P+R de Sant Joan Despí està situat al carrer de Jacint Verdaguer, delimitat entre la passarel·la que dona accés a l’estació de rodalies i la senyalització del tram del carrer reservat per al servei. El nombre de places reservades per al servei de Park&Ride metropolità és de 41, distribuïdes en 21 places al costat esquerre sentit passarel·la i 20 places al costat dret.

A més, les dues places del costat dret més properes a la passarel·la d’accés a l’estació han estat adequades i reservades per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta estació és utilitzada diàriament per una mitjana de 6.200 viatgers, i amb serveis de la línia R1 i R4 de rodalies de Catalunya amb un tren cada 10 minuts en hora punta que connecta Sant Joan Despí amb Barcelona en només 10 minuts.

En el cas de l’aparcament P+R de Castelldefels, s’han reservat un total de 100 places a l’aparcament situat just al costat mar de l’estació de rodalies, concretament, al llarg del primer tram del carrer Antic Camí Ral de València. D’aquestes 100 places, n’hi ha dues de reservades per a persones amb mobilitat reduïda, situades al costat d’un dels accessos. Diàriament, 13.300 clients fan ús dels serveis de la línia R2 sud de rodalies de Catalunya en aquesta estació, on els viatgers disposen d’un tren cada 10 minuts per desplaçar-se a Barcelona en hora punta en un temps de viatge de 21 minuts.

L’horari del servei d’aparcament P+R va lligat als horaris dels trens que circulen per l’estació de ferrocarril i a la setmana laboral de 5 dies dels potencials usuaris del servei: de dilluns a divendres feiners, de les 5.00 h a les 23.00 h. Es du a terme un control de vigilància de la zona d’aparcament P+R pels vigilants o la policia local del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona