Societat

curses de muntanya

La pujada als Àngels del GEiEG aplega 600 participants

Una trentena proven la caminada, la novetat d’aquesta 55a edició de la cursa de muntanya més antiga de l’Estat

L’emblemàtica Pujada a Peu als Àngels del GEiEG va aplegar ahir uns 600 participants en la 55a edició. Una jornada que amenaçava amb mal temps, però al final va fer tant bo que es van veure perfectament les illes Medes. Uns 190 van adquirir el xip i el dorsal per a la cursa, uns 400 van fer l’opció no competitiva i una trentena van fer la modalitat de caminada, un recorregut que va sortir des de la pista forestal que finalitza a Montnegre, amb una llargada de 2 quilòmetres.

El tret de sortida a la prova es va donar a les nou del matí des de la pujada de Santa Llúcia i en 38 minuts i 40 segons ja va arribar Quim Costa (de l’equip Terra de Volcans), el primer participant que va trepitjar el primer esglaó del santuari dels Àngels després de recórrer els 9,2 quilòmetres que té la cursa. Ho va fer tres segons més aviat que el segon classificat, Jordi Rabionet (TR-Esports Parra), i nou segons abans que el tercer, Jaume Cornellà. La guanyadora en categoria femenina va ser Gemma Frigola (46 minuts i 49 segons). L’atleta del GEiEG de 13 anys havia participat el dia abans en el campionat estatal que es va celebrar a Sabadell. Frigola va arribar quatre minuts abans que les seves principals rivals, Jenny Arasil (A.E. Matxacuca) i Elisabet Martí.

Deixant de banda el vessant més competitiu, en general, la cursa va tenir un caire molt familiar. Tant la distància com el desnivell que s’acosta als 450 metres positius fan d’aquesta cursa un esdeveniment factible per a un ampli ventall de públic. L’organització, amb Bauhaus com a màxim patrocinador, va posar a disposició dels participants en la popular cursa avituallament i un servei de bus per a la baixada.

La cursa de muntanya més antiga de l’Estat va tenir el seu punt final amb la tradicional missa, en la qual va participar la coral del GEiEG, dirigida per Pilar Sants.

LA XIFRA

9,2
quilòmetres
té el recorregut, amb un desnivell de 450 metres positius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona