Societat

Gastronomia

Maridatge de gran luxe

La cinquena campanya Sopars Maridats demostra, una edició més, l’èxit de la proposta

El restaurant Es Portal de Pals i el Celler Clos d’Agon ho exemplifiquen amb un menú únic

La Cuina de l’Empordanet, la Cuina del Vent de l’Alt Empordà i els Cellers de la DO Empordà quan sumen són una d’aquestes aliances que tenen cap i molt de cor. I en gastronomia cal imaginació i talent, però també un polsim de sentiment. La proposta dels Sopars Maridats , una oferta gastronòmica de primer nivell –que té lloc els divendres fins al 15 de juny– va néixer el 2013 i demostra la vigència d’aquestes aliances; i, per què no, de la creativitat posada al servei d’un art que, a la vegada, es converteix en ambaixador del territori amb vint establiments de primer nivell.

Si la proposta Sopars Maridats ja atrau, una aliança entre el celler Clos d’Agon , de Calonge i Sant Antoni, i el restaurant Es Porta l, de Pals, en pot ser un bon exemple de com funciona. Aquesta aliança, que va tenir lloc divendres passat, va permetre disfrutar d’un menú pensat per a un dia i regat per vins molt especials. L’equip d’Es Portal es va desplaçar el febrer passat al celler per treballar en la tria de vins. Al cap d’unes setmanes, l’equip de Clos d’Agon va visitar Es Portal per fer proves del menú que va preparar el xef i director, Joan Carles Sànchez. Així es va definir el maridatge que es va presentar a Es Portal Hotel.

Per fer-se’n una idea: pa amb tomata amb garoines i botifarra negra de Corçà, ostres en tempura amb amanida d’algues i mantega de mandarina, navalla gallega marinada en cítrics amb fals caviar d’oli de sèsam, tot aquest assortit regat amb un vi Amic Rosat collita del 2016; llom de roger i múrgoles farcides amb foie en infusió de pernil ibèric amb un Syrah 2015; cap de llom de porc de castanya gallec amb cansalada i salsa de griottes, puré de patata trufada i albergínia fumada amb l’acompanyament d’un Clos d’Agon Negre 2005 i textures de xocolates i espècies, aquesta vegada amb un Clos d’Agon Negre 2003, en són uns bons exemples. Cada vi amb una acurada i amena explicació de l’enòleg i director tècnic de Clos d’Agon, Miguel Coronado.

Una cuina i un celler són laboratoris plens de sinergies, i com va dir el xef director d’Es Portal, Joan Carles Sànchez, “no ens beneficiem només pel fet de conèixer personalment qui fa el vi i com el fa, ens facilita després explicar el vi al client quan és al restaurant i millorar les recomanacions molt més”. Un maridatge a dues bandes: vi i plats per un costat, però celler i xef per l’altre. Un luxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona