Societat

SOCIETAT

El jutge ordena l’ingrés a presó d’una presumpta narcotraficant gallega

Tania Varela estava considerada com a una de les persones fugides més buscades per l’Europol

Hi havia tres ordres internacionals de detenció contra ella relacionades amb el tràfic de drogues i blanqueig de capitals

El jutjat d’instrucció número 1 de Vilanova i la Geltrú ha decretat l’ingrés a presó de la presumpta narcotraficant gallega María Tania Varela, buscada per la justícia des del 2011 i que va ser detinguda aquest dilluns pels Mossos d’Esquadra a la població del Garraf, segons ha informat el TSJC.

María Tania Varela ingressarà a presó després d’haver passat aquest dimarts a disposició del jutge arran de la causa que té oberta a l’Audiència Nacional. Sobre l’acusada pesava una ordre emesa per l’Europol arran de les requisitòries de l’Audiència Nacional i el jutjat de Cambados per delictes contra la salut pública i blanqueig de capitals. La pressumpta narcotraficant era una de les persones fugides més buscades per Europol, i sobre ella hi havia tres ordres de detenció internacionals, per tràfic de drogues i blanqueig de capitals, que la convertien en una de les fugitives més buscades per l’Europol.

La fugitiva vivia des de fa temps en la urbanització Vall Pineda de Sitges, una zona tranquil·la d’aquesta localitat d’alt nivell adquisitiu de la costa catalana, on duia una vida familiar, rutinària i discreta, sense cap ostentació, amb l’objectiu de passar desapercebuda a les forces de seguretat, segons les fonts.

Varela es trobava en parador desconegut des de 2013, estava reclamada pels delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals per l’Audiència Nacional i per un jutjat de Cambados (Pontevedra).

En les bases de dades policials s’assigna a Varela un paper destacat en l’organització criminal de narcotraficants més important del nord d’Espanya, zona que utilitzen com pont per a la distribució de drogues a tot Europa procedent d’Amèrica del Sud.

L’Audiència Nacional va emetre el 2013 una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó de Varela, mentre que el 2014 un jutjat de primera instància de Cambados (Pontevedra) també va dictar una ordre de recerca i captura per un delicte de blanqueig.

Advocada de professió, Varela va exercir com a responsable de l’oficina dedicada a assumptes de la Dona a l’Ajuntament de Cambados. Posteriorment, va ingressar a la presó al gener del 2013 per complir una condemna de set anys per la seva vinculació amb una banda de narcotraficants liderada per qui va ser la seva parella David Pérez Lago, fillastre de Laureano Oubiña, a la que va decomissar una partida de dues tones de cocaïna el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona