Societat

El fort vent tomba arbres al Camp de Tarragona i obliga a restringir el trànsit de camions i caravanes a l’A-7

Els Bombers de la Generalitat fan més de 230 sortides arreu de Catalunya i el 112 rep prop de 500 trucades

Desallotgen i tanquen el Park Güell de Barcelona per les fortes ratxes de vent

La forta ventada, amb ratxes superiors als 140 quilòmetres per hora, ocasiona nombrosos desperfectes aquest dissabte amb la caiguda d’arbres, tendals i parts d’algunes teulades a diverses poblacions del Camp de Tarragona. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha restringit aquest migdia la circulació de camions de més de 3.500 quilos que circulin buits i autocaravanes a l’A-7 entre Tarragona i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a causa del fort vent de mestral.

Prèviament, la circulació de trens a les línies de Rodalies R14 i R15 ha estat interrompuda prop d’una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d’una teulada sobre la catenària. Els Bombers de la Generalitat han fet més de 230 sortides relacionades amb la ventada, essent el Camp de Tarragona la zona on es registren més problemes i en especial la comarca del Baix Camp.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut prop de 500 trucades per 364 incidents relacionats amb vent fins a les 13 hores. La majoria per tendals, obstacles en calçada i objectes inestables.

El 112 ha detallat que el Baix Camp ha estat la comarca que més ha concentrat les trucades pel fort vent amb 154 trucades del total de 483 registrades arreu de Catalunya fins a les 13 hores. La segueixen les comarques del Tarragonès (85 trucades) i el Barcelonès (55).

Per poblacions, Reus ha estat el municipi amb més trucades (72) per incidències relacionades amb el fort mestral, seguit de Barcelona (47) i Cambrils (37). Pel que fa a Bombers de la Generalitat, de les 235 incidències obertes pel fort vent, la majoria també s’han concentrat al Camp de Tarragona (135) amb serveis destacats com la caiguda d’un arbre de grans dimensions a Salou que ha afectat tres cotxes aparcats –sense deixar ferits- o el despreniment d’una placa de la teulada del CAP de Riudoms.

Ratxes de 145 quilòmetres a l’Hospitalet de l’Infant

Les ratxes de mestral superen àmpliament els 100 quilòmetres per hora al Camp de Tarragona i a l’Ebre i a migdia sobresurten registres com els 145 quilòmetres per hora de l’Hospitalet de l’Infant i la Riba, els 142 quilòmetres de l’Albiol, els 124 quilòmetres hora d’Almoster, 120 km/h a Valls, 118 quilòmetres a Rojals, 111 quilòmetres hora a Mont-roig del Camp o 108 quilòmetres per hora al Perelló, segons dades recollides de les estacions de Meteoclimatic i el Meteocat.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona detalla que els Bombers han fet 20 sortides a la capital catalana pel vent i que ha tancat per precaució la part alta del Park Güell. “El parc romandrà tancat a l’espera que minorin les fortes ratxes de vent, disculpeu les molèsties”, ha precisat la pròpia Guàrdia Urbana al seu compte de Twitter .

El consistori barceloní ha activat el pla bàsic d’emergència municipal per ventades en la fase d’alerta a partir de les 11.45 hores. La vintena de sortides dels Bombers de Barcelona han estat majoritàriament per caiguda de tendals i per branques d’arbres caigudes a la via pública.

A Barcelona ciutat destaquen registres de vent com els 69,1 quilòmetres hora a l’estació del barri del Raval, els 61,9 km/h a la Zona Universitària o els 61,6 quilòmetres per hora a l’Observatori Fabra, segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona