El nombre d'immigrats empadronats al Camp i l'Ebre supera el 30% en set municipis

Salou és la ciutat que registra més persones nouvingudes, la majoria de les quals provenen del Senegal

Fa deu anys un 11,60% de les persones que residien a Salou eren nouvingudes. En aquest temps, la població ha crescut un 117,24%. És a dir, ha passat dels 12.267 habitants als 26.649, i un 41,05% d'aquestes persones són ara ciutadans que han arribat d'arreu del món. Pràcticament una quarta part provenen d'Àfrica, dels quals un gruix important són senegalesos (1.528). Fins a la capital de la Costa Daurada, però, hi han arribat també persones provinents de l'Argentina (929), Romania (783) i Anglaterra (658), entre d'altres països. En total a les comarques del Camp i l'Ebre hi ha set municipis que tenen més d'un 30% d'immigrats empadronats. I, al contrari de Salou, a la resta de ciutats la majoria de persones nouvingudes aquests anys provenen de països de la Unió Europea. A Mont-roig, per exemple, alemanys i romanesos constitueixen les comunitats amb més pes, seguits dels marroquins i els francesos. Els nouvinguts provinents de Romania són, de fet, els qui tenen més presència a la majoria dels municipis amb més nouvinguts: Al Perelló són prop de la meitat dels immigrats, a l'Ampolla una tercera part dels ciutadans estrangers empadronats i, a Ulldecona, dels 2.266 estrangers 1.198 són també romanesos.

A banda d'aquests nuclis, hi ha una vintena de municipis on viuen més d'un 20% de persones immigrades, per damunt del 18,57% de la mitjana de la demarcació –vegeu el gràfic–. A municipis petits d'interior i amb poques possibilitats de trobar-hi feina, com Capafonts, Savallà del Comptat o Forès, no hi viu cap persona de fora i també registren percentatges molt baixos nuclis amb aquestes mateixes característiques, com són Senan, els Garidells, Maspujols, les Piles, la Febró, Conesa o Cabacés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona