Societat

Ajuts d’urgència social per a més de 7.000 garrotxins

El total d’aquesta aportació pública ha pujat durant el 2017 fins als 485.682 euros, 172.901 més que l’any anterior

Un total de 719 nuclis familiars de la comarca depenen de la cistella bàsica

Un total de 7.199 garrotxins es van beneficiar d’ajudes d’urgència social, corresponents a 3.044 ajuts, segons les dades de la memòria del 2017 que ha fet públiques el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Es tracta de prestacions de subsistència, que, en el global de l’any, s’han incrementat respecte als anys anteriors. La quantitat que hi ha destinat el consorci és de 485.682 euros, quan el 2016 va ser de 312.781 euros. Les ajudes per a aliments i roba i les despeses derivades dels fills –llar d’infants, casals, esplais, etc.– són els capítols a què s’han destinat més recursos, amb 128.211 i 124.519 euros, respectivament. Els ajuts a l’habitatge –lloguer, pensions, etc.– ha estat l’altre capítol amb més dotació, amb un total de 105.566 euros.

Quant a la resta de capítols, hi destaca l’aportació per pal·liar temes de pobresa energètica, amb 83.931 euros per a butà i electricitat. Els ajuts per a proveïments farmacèutics pugen a 20.919 euros i els destinats a cobrir les necessitats de transport, a 16.197 euros. Hi ha un capítol calaix de sastre amb 6.778 euros per a temes relacionats amb el suport familiar i, entre altres aspectes, la salut. Segons el mateix informe del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, en l’actualitat, hi ha 124 expedients de renda garantida actius a la comarca i s’han atès 7 nous casos per iniciar el pla de treball d’inclusió que preveu la renda garantida de ciutadania que va entrar en vigor el setembre passat. També remarca que, durant el 2017, es van dur a terme 379 informes de pobresa energètica, 20 informes d’exclusió residencial i es van quasi duplicar els ajuts per a l’habitatge respecte a l’any anterior.

Quant a les cistelles del centre de dstribució d’aliments, que funciona conveniat amb Càritas Garrotxa i Dipsalut, l’increment va ser del 10,8 per cent, amb un total de 4.334 derivacions, que corresponien a 719 nuclis familiars i 2.252 persones. En relació a aquest centre de distribució d’aliments, el consorci ha fet públic que, en el marc d’un projecte d’alimentació infantil per cobrir les necessitat en períodes no escolars, es van atendre 62 famílies l’estiu passat (149 infants) i 60 durant les de Nadal (139 infants). El total de beneficiaris va ser de 296 persones, ja que els aliments són per a tota la família.

Exclusió social

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va impulsar un servei de joves per què van passar 151 joves (113 noies i 38 noies), de què quasi la meitat en situació de fragilitat i una mica més de la meitat en situació de risc social moderat o greu. Per atendre el col·lectiu de persones en risc d’exclusió social, el consorci va servir 4.300 àpats a un total de 46 usuaris del menjador social.

Quant al programa de reincorporació al treball que lidera del consorci, durant el 2017, els tècnics de l’ens han assessorat jurídicament 407 persones, tot i que han fet 731 entrevistes. A més, 11 joves van participar en el projecte Brigadilla amb l’objectiu d’aprendre hàbits laborals bàsics, i 11 més, en el programa Treballem, en què van poder viure la seva primera experiència laboral.

LES XIFRES

719
nuclis familiars
han rebut 4.334 ajuts de la cistella del centre de distribució d’aliments.
105.566
euros
d’ajuts d’emergència social són recursos destinats a l’habitatge, bàsicament a pagar lloguers.
485.682
euros
ha destinat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa durant el 2017 a ajudes d’urgència social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Breda fa reviure les antigues activitats de la vida monacal

La Fira del Monestir i la Festa de l’Ajust han tornat el centre històric del poble a l’època medieval

Entre les noves activitats s’ha rostit un porc sencer a la plaça

Breda
 

Els mierencs tornen a escollir les inversions

MIERES
 

Es dispara la venda de roses grogues per Sant Jordi

Barcelona
 

Exposen al públic la maqueta de la nova Clínica Girona

girona
 
SITO VILARRUBLA
PRESIDENT DEL MERCAT DE LA FLOR I LA PLANTA ORNAMENTAL DE CATALUNYA

“Les roses s’han de tractar amb cura, sense sol directe i amb aigua”

vilassar de mar
 
societat

Les mulasses visiten Girona

 
política

Acte vandàlic contra el passeig Guillem Agulló

 
societat

El cardenal Omella presenta el seu pla pastoral

 
política

Èxit de l’exposició ‘Presos polítics’ al Museu de Lleida