Societat

la crònica

La Bisbal llueix la biblioteca nova

Després d’anys d’esperes i incerteses, i empesa per una mobilització popular, la nova biblioteca municipal de la Bisbal va obrir les portes al desembre, al remodelat edifici de l’antic escorxador. Així doncs, l’equipament afrontava ahir la seva primera diada de Sant Jordi. I va ser l’escenari d’una visita guiada per divulgar-ne el funcionament i obrir-se a nous usuaris o, amb més propietat, usuàries, perquè de la vintena llarga d’assistents a l’activitat només dos érem homes –amb permís dels dos nadons que una mica aliens a les explicacions eren guiats per les seves mares a bord de dos cotxets.

La nova directora de la biblioteca, Anna Clermont, va resumir els serveis que l’equipament ofereix als titulars de les targetes d’usuaris, que de ben segur s’incrementaran aviat. A més dels llibres, 17.293 volums en el fons bisbalenc i la possibilitat d’accedir als de la resta de biblioteques catalanes, audiovisuals, diaris i publicacions periòdiques, i complements com els ordinadors o el servei d’impressió i fotocopiadores.

Les instal·lacions han millorat, també tenen més personal i a l’estiu, a més d’obrir a l’agost, oferiran un horari intensiu amb les mateixes hores que obren ara mateix al públic. Però resten pendents que els jutjats es pronunciïn sobre l’ala nova, impugnada per un veí per l’excés constructiu sobre una vorera i que està amenaçada d’enderroc, un edifici que hauria de contenir la biblioteca i arxiu comarcals i que potenciaria tot el conjunt.

Mentrestant, al passeig Marimon Asprer els escolars del municipi i nombrosos veïns van passar per les parades, i la resta de poblacions van ser escenari de ple d’activitats, tot i que enguany el pols de la festa es va repartir entre el cap de setmana. A Palafrugell van lliurar els 16 premis Mestre Sagrera a treballs de recerca fets per alumnes de 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de batxillerat dels centres educatius municipals.Els alumnes guardonats han estat els següents:

6è de Primària (30 treballs finalistes)
Escola Barceló i MatasTrofeu i premi de 200 € al treball Calella, de poble pescador a poble turístic, de Maria Sabater Veledo i Laura Salagaray Ayala.Escola CarriletTrofeu i premi de 200 € al treball Mobilitzacions a Palafrugell, de Carlota Bruguera Soler, Duna Lledó Garcia, Roger Estrada Lavall, Juan Cantos Través.Escola Pi VerdTrofeu i premi de 200 € al treball Analitzem la sorra de les platges, d’Alba Font Trias i Bruna Zamora Regincós.Escola Torres JonamaTrofeu i premi de 200 € al treball Els grans arbres de Palafrugell, d’Alessandro Vílchez Hidalgo i Ismael El Fathi Cardoso.Col·legi Sant JordiTrofeu i premi de 200 € al treball L’escoltisme a Palafrugell, de Tània Fernàndez Mercadal, Marc Figueras Romero i Ariadna Mas Parella.Escola VedrunaTrofeu i premi de 200 € al treball Sagrera, una família de tapers, d’Emma Martínez, Carlota Dagà, Martina Comas i Martina Romero.
4t ESO (15 treballs finalistes)
Institut Frederic Martí CarrerasTrofeu i premi de 400 € al treball L’Explotació lletera a Palafrugell ara i abans, de Martí Garcia i Pol Tibau.Trofeu i premi de 100 € al treball La guerra civil a Palafrugell, d’Ona Peral Català.Institut Baix EmpordàTrofeu i premi de 400 € al treball Tres pintors de Palafrugell, de Munia El Haoufi, Elisa Fernàndez i Dayana Mayorga.Trofeu i premi de 100 € al treball Hi ha contaminació acústica excessiva a l’INS Baix Empordà?, de Youssef Tahiri Sousan, Sara Ait, Alícia Saldarriaga Agodelo i Alícia Loma-Osorio Marco.Centre Prats de la CarreraTrofeu i premi de 400 € al treball L’esport des d’un altre punt de vista, de Nerea Altadill Hernández i Alba Bosch Pellicer.Trofeu i premi de 100 € al treball Setmanes joves a Palafrugell?, de Sara Regincós Prats i Estela Plaja Bassal.Col·legi Sant JordiTrofeu i premi de 400 € al treball Associació juvenil Birres Braves, de Maria Matamala Avellí, Èlia Limonche Caner i Júlia Tapias Pitarque.Trofeu i premi de 100 € al treball Tamariu: records del passat amb vivències del present, de Marina Cruz Martín i Xènia Muñoz Esteva.
2n Batxillerat (4 treballs finalistes)
Institut Baix EmpordàTrofeu i premi de 400 € al treball L’imperi romà a Llafranc, de Sílvia Molinas PagèsInstitut Frederic Martí CarrerasTrofeu i premi de 400 € al treball Simplement, arròs, de Marina Grassot Reina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró