Societat

El Congrés aprova una llei per accelerar els desnonaments de pisos

La iniciativa, promoguda pel PDeCAT, permet escurçar fins als dos mesos els tràmits

Els desnonaments ‘exprés’ beneficiaran petits propietaris, ONG i entitats públiques, però no els grans tenidors, com bancs o fons voltor

La Comissió de Justícia del Congrés ha aprovat aquesta tarda una proposició de llei per accelerar el procés en casos de desnonaments d’habitatge ocupats. El text s’ha aprovat amb el marge de només un vot. Ha rebut el suport de PP, Cs, PDeCAT i PNB i els vots en contra d’ERC, PSOE i Podem.

La iniciativa legislativa modifica la llei 1/2000 del 7 de gener, d’enjudiciament civil, en relació a l’ocupació il·legal d’habitatges i s’ha debatut arran d’una iniciativa presentada pel PDeCAT fa més d’un any. El que permet, a la pràctica, és executar per la via d’urgència els desallotjaments i escurçar els tràmits. Fins ara, si es recorria a la via penal els tràmits per fer fora els okupes podia allargar-se fins a dos anys. Ara, amb un procediment sumari, es calcula que la situació es podrà resoldre en dos mesos.

El canvi normatiu protegeix els petits propietaris, les entitats sense ànim de lucre o públiques propietàries o posseïdores d’habitatges socials. Es queden al marge de la mesura els grans tenidors, com promotors, entitats bancàries i fons voltor.

Un cop aprovat a la Comissió de Justícia, el text de la proposició de llei es remet al Senat, on el PP té majoria absoluta i, per tant, tot fa preveure que s’aprovi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia