Commemoracions a Argelers, Sant Cebrià i Cotlliure

Aquest cap de setmana comptarà amb unes manifestacions d'importància dedicades al record i la commemoració de la Retirada i dels camps de concentració a Catalunya Nord. Aquesta és la iniciativa de l'associació FFREEE (Fills i filles de republicans espanyols i infants de l'exili) i dels municipis d'Argelers, Sant Cebrià i Cotlliure.

Divendres a Argelers sota el títol de Resistir en els camps, es presentarà una exposició del CIDER (Centre d'Interpretació i de Documentació de l'Exili Republicà) sobre obres, documents i objectes realitzats en els camps a base de materials de recuperació.

Dissabte, és una marxa simbòlica que sortirà de l'entrada nord de Sant Cebrià-Platja, on es situava el camp, fins al cementiri del poble on es farà una ofrena floral amb presència del batlle. Els participants es desplaçaran després a Argelers per una segona ofrena floral al Cementiri dels Espanyols. Seguiran, a la tarda, conferències i projeccions cinematogràfiques amb, entre altres, el film Dale recuerdos de Didier Ruiz, rodat al camp de Ribesaltes amb la participació de membres del FFREEE.

El diumenge, és a Cotlliure que tindran lloc diverses manifestacions a l'entorn de la remesa del Premi Internacional Antonio Machado de Literatura. Conferències, concert i espectacles envoltaran la remesa del premi en homenatge al poeta mort a Cotlliure i enterrat al cementeri marí en el qual es farà també una ofrena floral.

Informacions i el programa detallat del cap de setmana poden ser obtinguts a FFREEE 04.68.95.85.03 o a [email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL