Societat

La Fortalesa de Sant Julià obrirà aquest estiu vinent

A les instal·lacions hi haurà un gran centre d’art internacional, un hotel i espais per a convencions

Tota la part gastronòmica del complex serà portada per un restaurador amb Estrella Michelin

L’imponent complex que alberga la Fortalesa de Sant Julià de Ramis obrirà les seves portes aquest estiu. En el transcurs de vuit anys, s’ha dut a terme una exhaustiva rehabilitació de les instal·lacions, que combinaran cultura, turisme, una àmplia part museística, hostaleria i patrimoni, enmig d’un magnífic entorn natural. Mitjançant aquest projecte, de gestió privada i empresarial, s’ha reconvertit el castell en un centre d’art internacional i un hotel. Un dels puntals de l’interior del fort és el D’Or Museum: un gran pol de cultura, joieria, art contemporani i creació que “ha d’esdevenir un referent dins l’oferta museística de Catalunya”, segons avalen els seus promotors, D’Or Joiers. Ja al hall, els visitants trobaran informació a través de mitjans audiovisuals i interactius pensats per transmetre el significat de les joies al llarg del temps i la connexió entre la joieria i l’art. En aquest espai, com també en altres, es podran muntar showrooms i convencions.

Al primer pis, les galeries mostraran per una banda diverses joies d’or, peces de joieria i argenteria i, per l’altra, una col·lecció de joies vinculada a la reputada dissenyadora Elsa Peretti. A l’altre costat del primer pis hi haurà un espai amb museografia d’estil anglosaxó on s’explicaran els processos de fabricació i extracció dels minerals, així com de l’evolució de les tecnologies, tot fent un repàs de la història de la joieria catalana dels segles XIX i XX.

A la segona planta s’hi ha situat una sala dedicada a l’artista Josep Maria Subirachs, escultor d’una de les façanes de la Sagrada Família. En un altre edifici hi haurà obra del pintor Quim Hereu; i algunes sales estaran preparades per fer-hi mostres temporals de joies i art. Disposarà també de tallers d’artistes i d’un espai permanent dedicat a parlar de la zona on s’ubica el complex: la muntanya dels Sants Metges, amb informació de la història d’aquesta fortificació militar que es va començar a construir el 1893, i declarada bé cultural d’interès nacional. Es tractarà detalladament, doncs, tot allò relacionat amb el castell fortí i amb els jaciments del poblat ibèric que hi havia al costat. Paral·lelament, uns dels altres atractius seran el Sants Metges Hotel i el restaurant amb més d’un menjador; i la direcció gastronòmica del complex serà portada per un prestigiós restaurador amb estrella Michelin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia