Societat

Sopar benèfic de la fundació Els Joncs

Més de 500 persones van assistir a l’esdeveniment, al Mas Marroch

“El nivell més alt d’agraïment el vull dedicar al magnífic equip de mestres, senyoretes i educadors per la seva incansable il·lusió, l’esforç que fan per treure el millor de cada alumne, per confiar-hi i reforçar la seva autoestima. Per la seva humanitat en una tasca emocionalment difícil, per la seva gran paciència i perquè cada dia em sorprenen amb aspectes de generositat inabastables.” Són les paraules que el director del centre d’educació especial Mare de Déu del Carme de Sarrià de Ter, Lluís Pórtulas, va adreçar al personal de l’escola, que enguany celebra el seu 40è aniversari. Un encoratjador discurs que va pronunciar durant el sopar benèfic organitzat per la fundació Els Joncs, una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual. El sopar, elaborat pels germans Roca, va tenir lloc dijous al restaurant Mas Marroch de Vilablareix. En la seva intervenció, Pórtulas també va citar unes paraules del mestre Artur Martorell, que van aixecar un clamorós i espontani aplaudiment: “El mestre cal entendre’l no com aquell que ensenya als nens, sinó com aquell que els guia, que els confon amb la seva ànima i els infiltra en el seu ésser. És grandiós, el concepte de mestre!”

El sopar va reunir més de 500 persones i va ser presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, que va lloar la tasca d’Els Joncs i del teixit social del país, que va definir com “la força, el cor i el nervi de la nostra societat”. La finalitat de l’esdeveniment era solidària, per recollir fons per a la remodelació de part de les instal·lacions de la fundació. Un dels edificis es convertirà en una llar residència pionera a Europa i s’enllestirà una gran sala polivalent d’aproximadament 400 m², idònia per fer-hi activitats de lleure. El president d’Els Joncs, Dionís Poch, va destacar que “el benestar dels usuaris del centre és primordial” i, per això, continuaran treballant com fins ara amb “estima, il·lusió i entrega”.

Els humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera van presentar l’esdeveniment, en el qual es va subhastar una peça cedida de manera altruista per l’artista Pep Admetlla. Van assistir al sopar diverses personalitats de l’àmbit polític i empresarial, i també els arquitectes Lucía i Borja Ferrater, que són els encarregats del projecte de remodelació de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia