Societat

Mobilització en contra del desallotjament d’una casa ocupada al Pla de l’Estany

Convoquen una manifestació per dissabte a Banyoles, cinc dies abans que expiri el termini que ha donat un jutjat per deixar lliure Kan Bici de Galliners

L’ocupant de can Visir de Galliners (rebatejada amb el nom de Kan Bici), al terme de Vilademuls, i la gent que li dona suport han convocat per aquest dissabte a Banyoles una concentració i una manifestació en contra del desallotjament de l’edifici, que tindrà lloc de manera forçosa el pròxim dia 10 si abans no es deixa lliure de manera voluntària.

La mobilització començarà a les set de la tarda, a la plaça Major. La convocatòria s’ha fet amb el lema “Prou desnonaments i desallotjaments. Kan Bici no es toca!”. Un cop acabada la marxa hi haurà un concert a la casa ocupada. Començarà d’aquesta manera una “setmana de resistència” prevista per als dies següents.

Buida des de feia anys

A can Visir hi havien viscut uns masovers durant dècades. Feia molts anys que la casa estava buida quan, ara fa cinc anys i mig, hi va entrar i s’hi va quedar a viure el mateix home que poc temps abans havia estat desallotjat de can Pons, una altra casa que havia ocupat sense permís, situada a Sant Marçat de Quarantella, un nucli abandonat pertanyent també al terme de Vilademuls.

Segons l’home, quan va entrar a can Visir l’edifici –una casa de planta i dos pisos, més un annex de planta i pis amb terrassa, situada en un extrem del nucli de Galliners– estava en molt mal estat i durant aquests cinc anys i mig l’ha anat condicionant. Els veïns consultats per aquest diari no tenen cap queixa de Kan Bici, i a l’Ajuntament no li consta que l’ocupació hagi creat cap problema. L’any passat, el propietari de l’immoble va denunciar el cas. Recentment un jutjat va dictaminar a favor seu i va ordenar el desallotjament de la casa el dia 10, en cas que encara estigués ocupada. L’ocupant i els que li donen suport no pensen marxar abans.

Lloguers massa alts

L’habitant de Kan Bici explicava al mes de març a aquest diari que no es pot permetre pagar el lloguer que es demana per una casa al Pla de l’Estany i que això l’ha empès a haver d’ocupar il·legalment. Afirmava que, en aquesta comarca, els lloguers s’estan enfilant per l’auge del turisme rural, que està condicionant el mercat. “Em poso a riure, quan parlen de la democràcia i dels drets de les persones, com ara el dret a l’habitatge; tot això està supeditat a la propietat privada, que preval per sobre de tot; tenir una casa buida hauria de ser delicte”, va manifestar.

LA DATA

10.05.18
és el dia
que desallotjaran la casa, si abans no l’han abandonada de manera voluntària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES