Societat

Neix la primera incubadora dedicada a la impressió 3D 

La impulsen el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’institut tecnològic Leitat per posar a l’abast d’empreses, científics i emprenedors les darreres tecnologies en fabricació additiva

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), l’institut tecnològic Leitat i la Fundació Incyde impulsen conjuntament la creació de la primera incubadora tecnològica de Catalunya dedicada a la impressió 3D. El projecte neix amb una inversió inicial de 2,9 milions d’euros, que principalment procedeixen de fons Feder de la Unió Europea, i té previst oferir els seus serveis a entre 20 i 30 empreses manufactureres que seran triades per concurs pròximament. 

L’acceleradora permetrà al col·lectiu científic, així com a empreses i projectes emergents, conèixer la tecnologia 3D i incorporar-la als processos de producció en una gran varietat de sectors, com ara el de la salut, el biomèdic, el de l’automoció, el químic i l’aeroespacial.

Jordi Cornet, delegat de l’Estat al CZFB, remarca que com que “els canvis tecnològics són tan importants i ràpids, les empreses sovint no poden seguir-los, així que el paper del sector públic per ajudar les pimes a afegir-se a aquesta revolució tecnològica és molt important”.

La incubadora permetrà que es puguin fer peces reduint costos i pol·lució i optimitzant la gestió de les instal·lacions, ajudant les empreses a investigar i analitzar, “una demanda molt important que ara mateix no és atesa”. 

Es preveu que la nova infraestructura ocuparà uns 600 m² de la seu corporativa del CZFB i estarà adaptada amb l’equipament necessari per als primers projectes sol·licitats. També hi haurà una oficina de gestió i recepció dels serveis bàsics, una zona de disseny, producció i postprocessat, i espais flexibles per a treball en equip. 

El CZFB, titular de la incubadora, s’ocuparà de posar en marxa la infraestructura adquirint i contractant l’equipament i els serveis necessaris, mentre que Leitat serà el soci tecnològic i aportarà el seu coneixement del sector, el desenvolupament de l’estratègia d’innovació, el posicionament internacional i l’atracció de projectes i inversors.

LA XIFRA

900
empreses
rebran l’impacte directe o indirecte d’aquesta incubadora, segons les previsions dels impulsors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El jutjat envia a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers