Societat

Nou espai web amb totes les accions participatives de Salt

La primera consulta que es realitzarà als veïns és si volen que es bategi un lloc del municipi amb el nom d’1 d’Octubre

El canal, basat en la plataforma Decidim, es va posar en marxa dilluns

“Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.” És la frase que dona la benvinguda a una plataforma digital que ha posat en marxa l’Ajuntament de Salt. Des d’aquest nou lloc web, el consistori informarà la ciutadania de tots els processos participatius que es duen a terme al municipi. En la primera consulta que es preveu realitzar, es preguntarà als veïns i veïnes si volen que es bategi amb el nom d’1 d’Octubre un espai públic de la vila, en memòria dels milers de ciutadans que van defensar el dret de vot el dia del referèndum. Segons explica el regidor Ferran Burch, els usuaris que votin que són partidaris d’un lloc que rememori l’1-O, triaran just a continuació quin creuen que és l’idoni per ser anomenat així. Se’ls donaran tres opcions d’indrets que actualment no tenen nom: l’esplanada de davant de la Coma Cros, la primera rotonda que hi ha a la C-65 sortint del peatge de Girona sud o la plaça de davant del mercat cobert. Tota aquesta informació sobre el motiu de la consulta estarà disponible a la web a partir d’avui i es podrà votar del 28 de maig al 3 de juny.

La pàgina des d’on es gestionaran els processos i les accions participatives és Decidim.salt.cat. Es tracta d’una web basada en la plataforma digital de participació Decidim. És una iniciativa que va posar en marxa el 2017 l’Ajuntament de la capital catalana, sota el nom Decidim Barcelona. Diversos municipis han adoptat l’experiència i han engegat el mateix model de plataforma en les seves respectives poblacions, com ha fet Salt.

Propostes i debats

Per accedir a Decidim.salt.cat, els usuaris s’han de registrar, omplint un formulari amb qüestions bàsiques. Se’ls demana una adreça de correu electrònic i que facilitin un nom, que serà el que apareixerà a la web quan la persona faci les seves intervencions i publicacions. Aquest nom no cal necessàriament que correspongui al real, per tal de garantir així la privacitat en els casos que l’usuari prefereixi mantenir-se en l’anonimat.

En aquest canal es vehicularan tots els processos participatius de Salt (s’informarà dels que s’estiguin fent en aquell moment i dels programats per al futur). Es detallarà en quina fase es troben i, un cop finalitzin, se’n donaran a conèixer els resultats. També s’especificarà en quins llocs es fan reunions públiques o iniciatives d’interès veïnal; hi haurà un apartat a la web per debatre i compartir opinions, així com per respondre a consultes formulades per l’Ajuntament per fomentar la participació i millorar les polítiques municipals. Algunes consultes seran únicament virtuals, mentre que en altres casos també es recollirà l’opinió de la gent de manera presencial. De fet, es vol que aquest nou canal esdevingui una eina complementària de les accions a peu de carrer. Els usuaris, a més, podran formular propostes en la plataforma i donar suport a aquelles que ja hi estiguin plantejades i que es vulgui que es facin realitat.

LA DATA

28.05.18
S’iniciarà una consulta popular per saber si els ciutadans volen que el nom d’un lloc de Salt rememori l’1-O.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt