Societat

Salt reforça l’acció al carrer destinada a orientar joves

Forma part del projecte socioeducatiu ‘Tarda oberta’ iniciat el maig entre l’Ajuntament i el Consorci de Benestar Social

Vol atendre les necessitats d’una franja de població elevada a la vila

L’ajuntament de Salt , des d’aquest mes de maig, potencia l’acció comunitària al carrer amb l’objectiu d’assessorar els joves i adolescents que, un cop acabada l’activitat lectiva, passen moltes hores a les places i als carrers de la vila. No es tracta d’una problemàtica, recalca l’alcalde Jordi Viñas, sinó d’una franja de població –la dels adolescents i joves menors– molt elevada a la vila i en aquest sentit l’objectiu de l’acció és mantenir-hi un contacte directe per tal d’atendre les seves necessitats personals, socials i educatives i, al mateix temps, prevenir, detectar i disminuir conductes de risc.

Es tracta d’un projecte d’intervenció socieducativa amb el nom de Tarda oberta i que es dur a terme a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Per reforçar aquesta acció al carrer, des de l’Ajuntament, també s’incorporaran dos agents cívics i un mediador que es coordinaran amb els educadors aportats pel Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Els agents cívics faran tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques buscant així la convivència però també fomentant la participació dels menors en els espais oberts de Salt d’una manera adequada i ordenada. Es tracta de fer feina en xarxa, ja que els agents cívics treballaran conjuntament amb els educadors socials de Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS), dels serveis d’intervenció socioeducativa, amb els de projectes comunitaris, com també amb altres tècnics del municipi Des de l’Ajuntament s’afegeix que es tracta d’oferir una acció integral per millorar l’autoestima i les capacitats personals dels joves. L’acció directa permet establir un vincle amb els joves, que es troben moltes hores a l’espai públic, i detectar situacions i necessitats. I en aquest sentit, l’alcalde Jordi Viñas destaca que es vol orientar-los a serveis, activitats i recursos municipals que poden desenvolupar.

Medi ambient

També aquest mes i des de l’àrea de Medi Ambient s’ha iniciat una campanya amb dos agents cívics amb l’objectiu d’implantar el porta a porta comercial de paper i cartró i controlar els impropis que acaben als contenidors. La campanya s’adreça sobretot al sector comercial i als mercats itinerants. Però també es realitzaran tasques informatives a la població amb especial atenció al tractament dels abocaments voluminosos i a la utilització correcta dels contenidors. La incorporació forma part del desplegament del nou contracte de neteja viària i recollida d’escombraries que va iniciar el seu desplegament el passat mes de març i que fins al setembre anirà incorporant totes les millores, com nous contenidors, nous vehicles i nova maquinària.

LES FRASES

No és una problemàtica, sinó que la piràmide de població més important que tenim és adolescent-jove
Jordi Viñas
ALCALDE DE SALT
Molts joves quan acaben l’activitat lectiva ocupen l’espai públic i l’acció socioeducativa s’encamina a orientar-los amb activitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia