Societat

Caminada per conèixer les cases terrisseres de Quart

És una de les activitats de la Festa del Fang, que se celebrarà el 2 de juny

L’organitzen l’Associació de Terrissers Artesans i l’Ajuntament

Hi haurà tallers, concursos, espectacles musicals i teatrals

Quart s’ha distingit, històricament, pel fet de ser un dels centres productors de terrissa més importants de Catalunya. Hi ha referències escrites de l’existència d’aquesta activitat al municipi des del segle XIV. Amb l’objectiu de continuar promocionant l’ofici dels artesans de la ceràmica i la terrissa, el 2 de juny se celebrarà a la població la Festa del Fang. L’esdeveniment és hereu de la Fira de la Terrissa, que es va dur a terme a Quart al llarg de 25 anys (la darrera edició va ser el 2015). L’equip de govern creu que el format d’aquella tradicional fira, basat sobretot en l’exposició de productes artesanals, havia quedat obsolet i, per aquest motiu, s’ha reformulat per tal que sigui una jornada més dinàmica, pensada per a tots els públics, amb demostracions i enfocada al gaudi. Entre la llarga llista d’actes programats per a dissabte de la setmana vinent, destaca una ruta d’uns 7 o 8 km per Quart, en la qual es podran conèixer les 46 cases de famílies que havien sigut terrisseres o que ho continuen sent en l’actualitat (d’entre aquestes localitzacions, una és a Llambilles i una altra al límit entre els dos termes). La caminada, de dues hores i mitja, s’ha impulsat amb l’ajuda de l’Associació Excursionista de Quart. Als assistents se’ls donarà un fullet informatiu amb el nom i una petita referència de cadascuna de les cases i obradors. Algunes estan al mateix lloc que antigament, si bé d’altres ja han desaparegut o estan en ruïnes. Avui en dia, de fet, de les 46 cases i empreses centenàries, queden tres terrissers i un rajoler.

Cuita i fosa de vidre

La Festa del Fang és organitzada per l’Associació de Terrissers Artesans de Quart, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El president de l’entitat, Josep Mestres, i l’alcalde del municipi, Carles Gutiérrez, van donar a conèixer ahir els actes previstos per al 2 de juny. A més de la caminada terrissera es faran, entre altres activitats, fosa de vidre, cuita de terrissa negra (el forn s’engegarà a les 8 h i estarà en funcionament fins a les 00.00 h), projecció de vídeos, maquillatge amb fang, el taller Deixa la teva empremta a Quart i un altre de rajoleria, jocs, visites guiades al Museu de la Terrissa, un dinar popular, estirada de corda amb fang, concurs de fer samfaina, food trucks, música i teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA