Societat

La Policia Local i els Mossos impediran que es dugui a terme la plantada de creus grogues a Mataró

L’alcalde de la ciutat, David Bote (PSC), defensa que és la millor forma “d’evitar el conflicte” i recorda que es tracta d’una activitat “sense autorització”

La Policia Local de Mataró i els Mossos d’Esquadra intervindran per impedir que es dugui a terme la plantada de creus grogues que l’ANC de la ciutat té previst fer a la platja del Varador el proper diumenge, coincidint amb una protesta unionista i la Triatló. Ho ha explicat l’alcalde de la ciutat, David Bote (PSC), després d’una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local. “Estem preocupats per la plantada perquè tenim constància que coincidirà amb manifestacions de signe contrari amb el perill i el risc que això significa”, ha apuntat Bote que ha advertit que “la millor manera d’evitar el conflicte és que la plantada no es faci”. Així mateix ha recordat que aquesta activitat “no compta amb l’autorització del departament de Territori i Sostenibilitat”. Per tot plegat ha fet una crida perquè “tothom s’ho repensi” i ha recordat que Mataró és una ciutat plural.

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha reiterat la preocupació del govern local envers la jornada del proper diumenge quan està previst que es dugui a terme una plantada de creus grogues a la platja del Varador de la ciutat, coincidint amb una protesta unionista i la Triatló. “L’escenari ens té amoïnats”, ha reconegut Bote que ha recordat que la plantada que es va fer el passat 21 de maig a Canet de Mar va acabar amb enfrontaments. Per això ha fet una crida perquè “tothom s’ho repensi” i s’ha mostrat convençut que la majoria de ciutadans de Mataró prefereixen ser coneguts “per la qualitat de la ciutat i no pels conflictes que puguin donar-se a la mateixa”.

L’alcalde ha explicat que en la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local que s’ha celebrat aquest divendres a l’Ajuntament, s’ha abordat el possible escenari de diumenge i s’ha acordat un dispositiu “proporcionat” per garantir el desenvolupament de la prova esportiva i la seguretat de tots els ciutadans..

Així mateix ha indicat que la sessió també ha servit per confirmar que la plantada de creus convocada per l’ANC “no compta amb l’autorització pertinent” del departament de Territori i Sostenibilitat.

“Les instruccions són clares i serà la policia la que ajusti la resposta a la demanda que es produeixi tenint en compte que les premisses són que aquesta és una activitat sense autorització i que l’objectiu és evitar el conflicte”, ha detallat Bote que ha advertit que “la millora manera d’evitar-lo és impedient la plantada”.

En aquesta línia ha explicat que els Mossos d’Esquadra emplearan la mediació per notificar a les persones que vulguin prendre part en l’activitat que aquesta és il·legal.

La Junta de Seguretat Local d’aquest divendres també ha abordat la convocatòria d’una manifestació unionista i una independentista el proper 2 de juny al municipi. “Hi ha una que ja està autoritzada perquè ha demanat permís i l’altra no”, ha comentat el batlle que ha dit que tant el govern local com la Policia Local i els Mossos d’Esquadra són conscients dels riscos que existeixen “durant la protesta i també en acabar”. Per això es muntaran els dispositius necessaris per garantir la seguretat dels ciutadans.

En conèixer la intenció de l’ANC i la convocatòria unionista, Bote va adreçar-se per carta al delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, responent així la seva petició de mantenir la “neutralitat” als espais públics. Bote va advertir a Millo que l’ocupació de les platges no és una competència municipal, sinó que els permisos per fer activitats a la sorra depenen del departament de Territori i Sostenibilitat –intervingut per l’Estat a efectes de l’article 155 de la Constitució-. en paral·lel, el regidor de Seguretat va enviar una altra carta a Territori demanant que el departament es pronunciés al respecte.

El departament va respondre avisant que cal autorització per fer una plantada de creus com la que l’ANC ha programat a la platja de Mataró i advertint que per obtenir-la, cal fer una sol·licitud que de moment no s’ha fet. Així mateix va recordar que la Generalitat té com a màxim quatre mesos per dir si la concedeix o no i que l’Estat pot aplicar sancions a l’entitat convocant en cas que tiri endavant l’activitat sense el permís pertinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt